Hlavní obsah

Jeden z dua Simon - Murray se výrazně přiblíží semifinále

Tenisté Murray a Simon na Turnaji mistrů v Šanghaji své úvodní duely vyhráli. Dnes je v rámci Červené skupiny čeká vzájemné střetnutí, které hodně napoví o tom, kdo se výrazně přiblíží postupu do semifinále.

Článek

Andy Murray se v létě dostal do skvělé formy. Ve Wimbledonu prohrál až ve čtvrtfinále s Nadalem, stejně jako v semifinále Masters v Torontu. Za týden se už ale v Cincinnati ze svého prvního triumfu na podniku Masters radoval. Na olympiádě sice propadl, když v úvodním kole podlehl Yen-Hsun Luovi, ale vše si vynahradil na US Open. V New Yorku prohrál až ve svém prvním grandslamovém finále s Federerem.

V parádních výkonech pokračoval i v hale. V Madridu vyhrál další prestižní podnik Masters a v Petrohradu obhájil bez ztráty setu loňský triumf. V Paříži sice podlehl ve vyrovnaném souboji obhájci Nalbandianovi, nicméně za poslední tři měsíce si připsal skalp Djokoviče, Federera i Nadala. Zaslouženě se tak v žebříčku prodral už na čtvrtou pozici a v Šanghaji patří už při premiéře na Turnaji mistrů mezi favority.

To v Šanghaji potvrdil i ve svém úvodním zápase. S Američanem Andym Roddickem sice po úvodní vyhrané sadě v druhém setu vypadl z tempa, ale v rozhodujícím dějství už soupeři nedal šanci a vykročil za postupem do semifinále.

Ještě více se mu může přiblížit po duelu s Gillesem Simonem. Francouzský tenista se na Turnaj mistrů kvalifikoval jako poslední. Doslova pět minut po dvanácté. V žebříčku skončil první pod čarou, ovšem nakonec byl do skupin nalosován díky zranění světové jedničky Rafaela Nadala.

Cestu do Šanghaje si vydláždil především pomocí titulů za antukových podniků v Casablance a Bukurešti a z hardu v Indianapolisu. Posledním úspěchem bylo jeho první finále na podniku série Masters v Madridu.

Stejně jako Murray se letos může pochlubit výhrami nad Djokovičem, Nadalem a Federerem. A právě Švýcara porazil i v Šanghaji. "Jsem ohromně šťastný a hrozně vyčerpaný," řekl po utkání Francouz. "Byl to velmi dlouhý zápas, ale v posledních dvou setech jsem hrál svůj nejlepší tenis," dodal Simon, jenž vyhrál 4-6 6-4 6-3.

Simon svůj premiérový duel na Turnaji mistrů vyhrál. Výrazně se tak přihlásil do boje o semifinále. Jenže ve skupině ho čeká ještě Roddick a především dnes rozjetý Murray. Britský tenista má v posledních týdnech asi nejlepší formu ze všech a dnes je tak favoritem s kursem 1.26. Francouzský tenista však na kurt s poraženeckou náladou jistě nepůjde a vsadit si můžete i na jeho vítězství s kursem 3.33.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články