Hlavní obsah

V Litvínově půjde o první místo

Televizní předehrávka již včera započala 22. kolo české hokejové extraligy. Dnes jako první odstartuje utkání ve Zlíně, který bude hlídat tříbodový náskok na Třinec. V utkání dvou klubů, které jsou v tabulce jinde, než chtěly být před sezónou, hostí Sparta Praha České Budějovice. Druhý pražský celek se pokusí o návrat do čela tabulky v Litvínově.

Článek

Severočeši patří k největším překvapením tohoto ročníku. Litvínov hraje tradičně útočný hokej a řadí se tedy mezi nejčastěji skórující mužstva extraligy. Obrana je naopak opětovně slabší stránkou jeho hry, ale poměr celkového skóre stále vyzníva kladně. Velký rozdíl vůči minulé sezóně je u domácího celku v tom, že se mu velmi daří venku, kde nasbíral téměř stejný počet bodů jako na vlastním ledě. Do naprosto skvělé formy se Litvínov dostal ve druhé polovině října, když již soupěřům v pěti zápasech za sebou nepřepustil ani jediný bod. Reprezentační pauzu si mužstvo zpestřilo návštěvou v dole. V celkovém kanadském bodování jsou naopak hodně nahoře veterán Robert Reichel a již velmi zkušený Viktor Hübl. Oba si totiž drží zhruba průměru bod na zápas. V dnešním utkání se domácí trenér bude muset obejít Milana Vobořila a útočníka Lukáše Rindoše.

Slavia se v nové sezóně chová jako pravý obhájce extraligového titulu. Od jejího začátku se pohybuje u čela tabulky, pokud ho rovnou neokupuje. Děje se tak i díky velmi dobrým výsledkům venku. Přibrzdil ji až přelom října a listopadu, když nebodovala ve třech z pěti zápasů. Dvakrát se to stalo kvůli tomu, že hráči v poli nebyli schopni vstřelit gól. Trenér Růžička přesto při celkovém pohledu na tabulku nemusí být s produktivitou jeho svěřenců nespokojen. Slavia se však pyšní především výtečnou obranou, za kterou obvykle velmi dobře zasahuje Adam Svoboda. Mistr extraligy potvrdil v reprezentační pauze navíc roli současného nejlepšího českého klubu i na mezinárodní úrovni, když se ve středu velmi přiblížil k postupu do další fáze ligy mistrů. V rámci všeobecné spokojenosti nepřekvapuje potom fakt, že se klub rozhodl prodloužit smlouvu s útočníkem Markem Tomicou a obráncem Tomášem Žižkou, kteří mu odvádějí již několik let velké služby.

Bookmakeři bwin vidí dnešní duel, jehož vítěz se může posunout do čela tabulky, jako velmi vyrovnaný. Případnou výhru domácího Litvínova ocenili kursem 2,4 . Hosté odehráli zatím většinu utkání na vlastním ledě a dnes začínají velmi náročnou sérii, při níž je čekají čtyři venkovní zápasy za sebou. Slavia má domácím co oplácet, protože s nimi v záři příliš dobře neoslavila sváteční den. Na vítězství pražského celku si dnes lze vsadit v kursu 2,35 .

Reklama