Hlavní obsah

Co se Leedsu nepovedlo doma, pokusí se získat venku

Je před námi týden nabitý fotbalem a reprezentační přestávku v Anglii využijí k odehrání odvetných zápasů úvodního kola FA Cupu. Slavný Leeds United minulý týden nedokázal doma porazit Northampton Town hrající rovněž League One a o postup se tak dnes musí poprat na hřišti soupeře.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Historie Leedsu je velmi rozsáhlá. Ještě v roce 2000 si Whites zahráli semifinále Poháru UEFA, když cestou do něj přešli i přes pražskou Slávii. O rok později vybojovali ještě cennější úspěch; jejich tažení Ligou mistrů zastavila až v semifinále španělská Valencie. Další sezony ale pro tento tradiční anglický klub znamenala sestup z Premier league a následně místo návratu dokonce spadl ještě níže.

Už loni tak Whites bojovali pouze v tzv. League One, a nakonec nepostoupili jen díky finančním problémům a následnému odečtení 15 bodů. Letos si nevedou až tak vynikajícně, přesto se stále drží na dostřel první příčce a nejméně do baráže by se jistě i nyní chtěli dostat. Dnes však svěřence manažera Garyho McAllistera čeká pohárový souboj na půdě Northamptonu. Před více jak týdnem totiž doma soupeře neporazili a remíza v FA Cupu znamená odvetu na hřišti soupeře.

Ani v sobotu se Leedsu nevedlo nejlépe, když ztratil všechny body v zápase s Huddersfieldem. „Díváme se dopředu. Máme šanci vrátit se rychle do pohody v FA Cupu. Myslím, že v sobotním zápase se trochu projevila únava a nyní je tak potřeba udělat několik změn,“ nechal se slyšet kouč McAllister.

Northampton je bezesporu méně věhlasný tým než hosté. Loni však zakončil sezonu ve třetí nejvyšší anglické soutěži na slušné deváté příčce, na což letos prozatím moc nenavazuje. Momentálně je totiž až šestnáctý, když ho sráží především zápasy na hřištích soupeřů. Pohárový souboj v Leedsu se mu ale povedlo dotáhnout do nerozhodného výsledku 1:1 a před svými diváky se dnes popere o postup do druhého kola, v němž na postupujícího čeká velmi hratelný Histon, hrající o dvě soutěže níže. Northamptonu však situaci komplikují absence. Po karetním trestu se sice vrací Giles Coke, ale kapitán Chris Doig vinou svalového zranění do utkání nenastoupí. Fit nejsou ani Adebayo Akinfenwa a Adbul Osman.

Podle bookmakerů bwin jsou mírným favoritem hosté z Leedsu s kursem 2.20 na vítězství. Na remízu si vsadíte s kursem 3.25 a na domácí vypsali experti světové jedničky hodnotu 2.85.

Reklama