Hlavní obsah

V souboji Houstonu s Oklahomou se moc bodů neočekává

Eurotip.cz

Basketbalová NBA v noci pokračuje dalšími souboji, ve kterých se představí i prozatím nejhorší mužstvo soutěže - Oklahoma City. O teprve druhou výhru v sezoně a vlastně i historii se dnes popere doma s Houstonem.

Článek

Tým Seattlu se v létě přestěhoval do Oklahomy, kde válčí pod novým jménem. Thunder se však prozatím nevede o moc lépe než v předchozích ročnících, jelikož během deseti zápasů vyhráli jen jednou. Výhra je to navíc už dost zaprášená, jelikož přišla ve třetím duelu s Minnesotou a nyní tak statistiky Oklahomy zdobí série sedmi zápasů bez vítězství.

Ve svém středu sice mají velmi dobrého Duranta, k němuž se v posledních zápasech přiblížil i Green, ale stále to je málo a s efektivitou střelby jsou na tom Hromy vůbec nejhůř z celé soutěže. Průměr bodů na zápas rovněž není nic lichotivého a to dnes narazí na nejlepší obranu ligy. Letos to bude s Houstonem už druhý vzájemný souboj, když v tom prvním Oklahoma nastřílela pouhých 77 bodů a Houston o 12 více.

Rockets kromě tohoto duelu vyhráli do této chvíle ještě pět dalších a s 60procentní úspěšností se těsně drží na čele jihozápadní divize. Sílou Houstonu je i letos tradičně vynikající defenzíva, naopak ofenzíva není nic moc. Problémem jsou ne moc dobré výkony svého času jedné z největších hvězd NBA Tracyho McGradyho, který i vinou častých zranění nemá svou starou dobrou formu, což dokládají i statistiky - poprvé od roku 2000 klesl pod 20 vstřelených bodů na zápas. Ani ne průměrných 17 bodů a úspěšnost střelby z pole pod 40% je opravdu na lídra týmu NBA málo.

I přesto je dnes Houston jasným favoritem utkání a vsadit si tak na něj můžete vsadit s kursem 1.22. Myslíte si naopak, že Oklahoma dnes konečně ukončí dlouho sérii neúspěchů, pak si vsaďte právě na její vítězství - kurs je 4.40.

Reklama