Hlavní obsah

Darlington se musí o postup poprat venku

Eurotip.cz

V Anglii se dnes neuskuteční jen duel české jedenadvacítky se stejně starým domácím výběrem. Na programu jsou totiž zbylé odvety prvního kola FA Cupu. Jasným favoritem na postup dál byl ještě před 14 dny Darlington, ale s Droylsdenem doma vyhrát nedokázal a o postup se tak nyní musí poprat na hřišti soupeře.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Droylsden byl loni nováčkem v páté nejvyšší anglické soutěži, ale moc dlouho tam nevydržel a vrátil se zpět do Severní konference. V ní si už vede o poznání lépe než loni o soutěž výše, přesto se zpět bude vracet jen těžko. Díru do světa by však Bloods mohli prorazit v FA Cupu. Zatím se jim to daří, jelikož se kvalifikovali do prvního kola, i když museli podstoupit hned tři předkola. Postupně si však poradili s Bradfordem, Gateshead a Belper Town.

Slibný výsledek uhráli i před několika dny na hřišti Darlingtonu. Od úvodního hvizdu šlo sice o zápas v režii domácích, ale Droylsden neinkasoval, a i bez střely na branku si vynutil odvetu. Ta se v rámci FA Cupu tradičně hrává na hřišti outsidera, který tak dostává zajímavou šanci poprat se o postup. Problémem by mohl být ne zcela stoprocentní stav brankáře Craiga Mawsona, který si o víkendu poranil koleno a jeho start je vážně ohrožen.

Darlington je bezesporu „otřískanější“ mužstvo než Droylsden. V posledních letech však na úspěch marně čeká. V sezoně 1991/92 se totiž naposledy objevil ve třetí nejvyšší anglické soutěži (League One) a od té doby zaznamenal hned několik marných šancí na návrat. Nejblíže byli v letech 1996 a 2000, kdy jejich postup ztroskotal až ve finále baráže, kterou si zahráli i loni, ale opět neúspěšně.

Spekulovat nad letošními cíly Quakers není nutné a prozatím se jim je daří naplňovat. V současné době totiž není v League Two lepšího mužstva a výběr trenéra Davea Penneyho by tento fakt jistě rád potvrdil i v FA Cupu. Nutno poznamenat, že před necelými 14 dny nebyl daleko od postupu, jelikož mezi tři tyče vyslal hned osm střeleckých pokusů. V dnešním zápase se určitě neobjeví vykartovaný Steve Foster a také lichtenštejnský reprezentant Franz Burgmeier. Nejistý je navíc start útočníka Liam Hatch, který je v týmu na hostování z Peterboroughu a letos se trefil už pětkrát.

Darlington je i přes roli hostujícího mužstva označován za favorita utkání s kursem 1.60 na vítězství. Vsadit si ale můžete i na domácí a to s kursem 4.90 nebo na remízu s hodnotou 3.55.

Reklama