Hlavní obsah

Edmonton a Detroit opět spolu

Eurotip.cz

Více než polovina klubů NHL bude mít příležitost připsat si body ve čtvrtečních zápasech. Montreal čeká nároční divizní duel na ledě Ottawy. Dallas je jednim z největších zklamání dosavadního průběhu sezóny a dnes hostí Chicago. V jediném mezikonferenčním utkání se střetnou Los Angeles s Washingtonem. Edmonton přivítá Detroit.

Článek

Olejáři prožili většinu listopadu na cestách, kde se jim dařilo na jejich poměry docela dobře. Vyhráli totiž více než polovinu venkovních utkání v tomto měsíci. Mnohem hůře už je na tom Edmonton doma, kde nevyhrál již více než měsíc. Ve třech zápasech před zraky jeho fanoušků totiž v tomto období vstřelil pouze pět gólů. Trenér provádí v sestavě různé přesuny. Branku ovšem v minulých třech utkáních opanoval Dwayne Roloson, kterému se dařilo velmi dobře, i když klub vyhrál jenom jednou. Stalo se tak v úterý, kdy dali vědět o svém umění i hokejisté hrající ve stejných barvách před ním. Střelecky se na vysoké výhře Edmontonu podílel i Dustin Penner, kterého trenér před tím ve dvou utkáních ze sestavy záměrně vynechal.

Detroit měl zatím v listopadu mnohem volnější program než dnešní soupeř a dokázal toho využít. Za jeho pěti výhrami v šesti utkáních stála obvykle velmi dobrá obrana. V posledních dvou zápasech za ní chytal v létě příchozí Ty Conklin, který má lepší statistiky než Chris Osgood. Očekává se ovšem, že trenér nenechá klubovou jedničku dlouho zahálet. Velmi dobře se v novém dresu cítí i další letní posila. Marián Hossa totiž ovládl klubové kanadské bodování. Klub se naopak neúspěšně snaží zbavit útočníka čtvrté řady Darrena McCartyho, kterého opět nabízel neúspěšně na listině nechráněných hráčů. Detroit celkově ve své hře neustále těží z výtečných přesilových her. V obraně se nadále musí obejít bez veterána Chrise Cheliose.

Bookmakeři bwin nepředpokládají, že by domácí tým oplatil soupeři pondělní hladkou prohru. Na výhru Edmontonu, který čeká třetí zápas ve čtyřech dnech, totiž vypsali kurs 2,75 . Hosté hrají zatím venku výtečně, když mimo svůj led prohráli pouze jediné utkání. Pokud uspěje Detroit v tom dnešním, stane se tak v kursu 2,1 .

Reklama