Hlavní obsah

Sparta míří na led Karlových Varů

Hokejová extraliga má dnes na programu tradiční čtvrteční televizní předehrávku. V ní se na ledě Karlových Varů představí pražská Sparta, která od reprezentační přestávky všechno vyhrála a zdá se, že konečně našla svou ztracenou sílu.

Článek

Zas tak slavná vítězství to však nebyla, jelikož dva nejhorší celky tabulky - České Budějovice a Mladá Boleslav - prohrály v Holešovicích těsně o gól. „Během reprezentační přestávky jsme si řekli, že chceme z naší haly opět udělat nedobytný hrad. Děláme pro to všechno, tak doufejme, že budeme doma makat a budeme i tahat nějaké body z venku,“ řekl sparťanský forvard Martin Podlešák, který v posledním duelu s Boleslaví sice jednou skóroval, ale tři vteřiny před koncem netrefil prázdnou branku soupeře, jehož gólman byl už na střídačce.

Dvě tříbodové výhry však Spartě pomohly nejen psychicky, ale také ve vzestupu tabulkou. Momentálně jsou tak Pražané šestí s 12bodovou ztrátou na vedoucí Vítkovice, které hostí už v neděli. Dnes změří síly s Karlovými Vary, s nimiž v úvodním letošním souboji neměli problém, když zvítězili jasně 3:0. V souboji na západě Čech se dnes Sparta musí obejít bez zraněných Marka Černoška, Tibora Melichárka, Zbyňka Hrdela a především Martina Ručinského.

Energie je bezesporu silnější doma než venku a dnes se tak určitě neočekává tak jednoznačný průběh zápasu jako na začátku října. Finalista loňského ročníku extraligy je navíc v tabulce hned za Spartou se dvoubodovou ztrátou a dnes ji tak může předskočit. „Určitě to na Spartě není tak, jak si to před sezonou představovali. Do závěrečných bojů je to ale může posílit. Síla v jejich mužstvu je, čeká nás nepříjemný soupeř,“ konstatoval Mikuláš Antonik, asistent trenéra domácích. Karlovarští nemají rovněž listinu marodů prázdnou; dlouhodobě zranění jsou Pavel Kuběna s Milanem Hluchým. Hrát nemůže ani útočník Milan Procházka.

Těžko v tomto zápase hledat favorita a není tak divu, že na vítězství obou týmů si můžete vsadit se shodným kursem 2.45. Kromě toho nabízí společnost bwin i sázku na remízu, kterou ohodnotila kursem 3.80.

Reklama