Hlavní obsah

České Budějovice již chtějí vzhůru

Kompletní pětadvacáté kolo má na v neděli na programu česká hokejová extraliga. Vítkovice ze Sparty body nevozí, ale první místo jim zůstane i po dnešních zápasech. Třinci se nyní doma daří a tentokrát přivítá Plzeň. Slavia má naopak problémy na svém cestování, které pokračuje na Kladně. České Budějovice chtějí konečně nastartovat trvalý vzestup.

Článek

Jihočeši prožívají totiž dosud nečekaně špatnou sezónu, v níž chtěli dovršit, co v minulých dvou letech načali. Na mezinárodní scéně pohasla jejich naděje velmi rychle. České Budějovice ovšem věří, že v polovině extraligové sezóny není ještě zdaleka vše ztraceno. Fanoušci mají sice spadeno na trenéra Ernesta Bokroše, ale v minulých dvou domácích utkáních měli také důvod oslavovat jiného muže. Brankář Roman Turek v nich totiž nepropustil za svá záda do sítě ani jediný puk. V pátečním zápase se České Budějovice odpoutaly od posledního místa, když po více než dvou měsících vyhrály v normální hrací době na cizím ledě. Stalo se tak navíc v klíčovém zápase se sousedem v tabulce, kterého tímto přeskočili.

Karlovy Vary se po skvělém jarním úspěchu pohybují v přeplněném středu tabulky, kde pátý celek dělí od jedenáctého pouhých pět bodů. Jediná tříbodová výhra tak velmi míchá pořadím. Západočeši zažili velmi špatný přelom října a listopadu, kdy ve čtyřech zápasech za sebou nebodovali. Reprezentační pauza jim ovšem velmi prospěla. Karlovy Vary po odpočinku využily i toho, že tři ze čtyř utkání hrály doma. Výhry se ovšem před vlastním publikem nerodily lehce, což naposledy dokumentoval páteční zápas, který dospěl do prodloužení. Venku se Karlovým Varům od začátku října nedaří, což dokumentuje jediná výhra ze sedmi pokusů. Trenér se potýká s absencí několika hráčů způsobenou zdravotními problémy.

Bookmakeři bwin i přes postavení obou celků v tabulce favorizují domácí celek. České Budějovice podle nich výhrou v kursu 2,05 vykročí definitivně na cestu tabulkou vzhůru. Hosté jsou ve složité situaci, protože již mají předehrané dva zápasy. Karlovy Vary tedy i dnes budou jistě usilovat o zopakování vítězství ze sedmého semifinálového zápasu. Pokud se jim to podaří, stane se tak v kursu 2,8 .

Reklama