Hlavní obsah

Liverpool doma neprohrává

Fotbalová Liga mistrů dnes pokračuje druhým hracím dnem předposledního kola základních skupin. Ve skupině D jsou blízko postupu Atletiko Madrid a Liverpool, kteří si dnes mohou navzájem pomoci k účasti v osmifinále, když uhrají na domácích stadionech s Eindhovenem, respektive Marseille alespoň po bodu.

Článek

Pro Reds by takový cíl neměl být moc velký problém, jelikož doma letos hořkost porážky ještě neokusili. Přesto si o uplynulém víkendu na Anfield Road zaváhání připsali, když s Fulhamem uhráli pouze bezbrankovou remízu. Byl to černý víkend pro všechny týmy velké čtyřky, které nedokázali vstřelit ani jednu branku, což se naposledy stalo před patnácti lety. Zaváhání s Londýňany tak Liverpoolu až tak neuškodilo a stále je v tabulce o skóre za vedoucí Chelsea.

Podobně jsou na tom svěřenci Rafaela Benitéze v Lize mistrů. Ve skupině D totiž stíhají vedoucí Atletiko Madrid, které sice vstřelilo rovněž 7 branek, ale inkasovalo jen třikrát, zato Liverpool čtyřikrát. Postup z první příčky se počítá v následném losu a Reds tak dnes jistě neponechají nic náhodě v zápase s Marseille. Souboj s francouzským klubem je zároveň může definitivně posunout do jarních bojů o nejcennější evropskou soutěž, kterou naposledy získali v roce 2005. „Ten úspěch si chceme zopakovat, jsme pořádně hladoví. Samozřejmě, že to co se událo v Istanbulu, patří do klubových dějin, ale my chceme opět až do finále,“ řekl jasně kapitán Steven Gerrard, který se dnes vrací do sestavy po lehčím zranění. Fit je rovněž už Xabi Alonso, naopak Degen se Škrťelem se do přípravy mužstva stále nezapojili.

Olympique Marseille cestuje na Anfield Road sice s nadějí na udržení se ve hře o osmifinále Ligy mistrů, ale spíše přemýšlí nad třetí příčkou ve skupině a tedy Pohárem UEFA. Jarní účasti alespoň v tomto poháru se Francouzi přiblížili před 14 dny, kdy doma porazili jasně 3:0 PSV Eindhoven. Dnes kouč Eric Gerets od svých svěřenců podobný výsledek neočekává. „Je to nejlepší anglické mužstvo, musíme si přiznat, že jsou mnohem lepší než my. Ale moji hráči jsou zase připraveni bojovat za dobrý výsledek a vytáhnout se proti takto silnému soupeři,“ nevzdává se předem kouč aktuálně třetího týmu francouzské Ligue 1, který se dnes musí obejít bez dua Mathieu Valbuena - Modeste Mbami.

Věříte-li ve vítězství domácího celku, pak si na něj můžete vsadit s kursem 1.40. Remíza je oceněna hodnotou 4.00 rovné a výhra Marseille kursem 7.25.

Reklama