Hlavní obsah

Boston přivítá Golden State

NBA v noci na dnešek přinesla dost překvapivou prohru Golden State ve Washingtonu. Ještě větší senzaci vzbuzuje pohled na skóre, jelikož Warriors podlehli svému soupeři hned o 24 bodů. Dnes se jim může stát něco podobného, jelikož zajíždí na palubovku loňského vítěze celé soutěže - Bostonu Celtics.

Článek

Dlouhých 21 let čekal Boston na svůj šestnáctý titul a další by chtěl jistě slavit i na konci probíhající sezony. Prozatím jde tomuto cíli naproti, jelikož z 15 odehraných zápasů prohrál jen dva. Především poslední tři zápasy byly od Celtics výborné, když vyhráli 98-80 s Detroitem, 95-78 v Minnesotě a 118-103 v Torontu. Včetně toho mají aktuálně sérii pěti výher v řadě a cesta k té šesté by neměla být moc trnitá.

Na palubovku Celtics totiž míří celek Golden State, který loni jen těsně chyběl v play-off a letos to opět nevypadá na závěrečnou část sezony. Warriors doplácí na špatnou defenzívu ještě více než loni a jasně se to potvrdilo v už zmiňovaném zápase s Washingtonem. Warriors sice nastříleli 100 bodů, ale ještě o 24 více obdrželi a s takovou obrannou se vyhrávat nedá. Skutečnost je ještě více zarážející, že Washington patří mezi nejhorší celky soutěže.

Z předchozích odstavců je zřejmé, jak by se měl vyvíjet dnešní souboj Warriors v hale Celtics. Boston disponuje vůbec nejlepší obrannou celé soutěže, naopak defenzíva hostů je hned druhá nejhorší. V ofenzívě na tom nejsou domácí o moc hůře než soupeř a „velká trojka“ Garnett - Allen - Pierce si tak dnes určitě s chutí zastřílí.

Jasným favoritem utkání jsou domácí, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.10. Myslíte si, že Golden State překvapí, pak si vsaďte právě na její vítězství - kurs je 6.00 rovných.

Reklama