Hlavní obsah

Carolina pod staronovým trenérem

Do hry se v NHL zapojí ve čtvtek dvě třetiny klubů. Toronto zakončí putování po pacifické divizi ve Phoenixu. V atlantické divizi Philadelphia hostí New Jersey. Na dálku budou o vedení ve východní konferenci soutěžit kluby Boston a Rangers, které hrají venku. Carolina přivítá Pittsburgh.

Článek

Domácí klub po prvním solidním měsíci v listopadu dvakrát propadl, když si vždy třikrát v řadě nepřipsal žádný bod. Většinu zápasů ve druhém měsíci přitom Carolina odehrála na vlastním ledě. Velmi často však selhávala střelecky, když pouze třikrát vsítila více než dva góly v normální hrací době. Vedení klubu se proto rozhodlo pro opačnou změnu na trenérském postu vůči té, kterou provedlo před pěti lety. Paul Maurice bude mít na začátku velmi těžkou práci z více důvodů. Carolina zcela zapomněla využívat přesilové hry, když nevyužila žádnou již více než dva týdny. V brance se tento týden neobjeví klubová jednička Cam Ward a na listinu zraněných hráčů byl zapsán obránce Tim Gleason. Nečekaně brzy by naopak mohl do hry poprvé v této sezóně naskočit útočník Justin Williams.

Pittsburgh má problémy se zdravím hráčů především v zadních řadách od začátku sezóny. V obraně se ještě do hry nedostali Sergej Gončar a Ray Whitney. Nyní se zranil též další zkušený zadák Philippe Boucher, který se do mužstva dostal při nedávné výměně. Obranu tedy táhnou mladí hráči a nejde jim to špatně. Jejich zodpovědnost stoupla v listopadu ve chvíli, kdy se zranil brankář Marc-Andre Fleury. Náhradník Danny Sabourin však zvládá situaci skvěle a v případě potřeby je připraven ho nahradit i John Carry, jak to již minulý týden dvakrát ukázal. Pittsburgh nebyl překvapivě ve druhé polovině minulého měsíce produktivní v přesilových hrách a střídal poctivě prohry s výhrami. První polovinu posledního měsíce roku prožije především na cestách, na které se vydal již včera.

Bookmakeři bwin zřejmě i k možné počínající únavě favorizují domácí tým. Na výhru Caroliny pod staronovým trenérem vypsali kurs 2,2 . Hosté včera bodovali, čímž potvrdili, že se jim venku daří, ačkoli o dvougólové vedení nakonec přišli. Na ledě dnešního soupeře Pittsburgh v minulých dvou sezónách nezvítězil, ale dnes to může v kursu 2,6 změnit.

Reklama