Hlavní obsah

Napraví Maďarky úvodní zaváhání?

Čtvrtý hrací den házenkářského ME žen v Makedonii nabízí mimo jiné večerní šlágr mezi Dánskem a Maďarskem. Skupina A nemá žádného outsidera a určit tudíž družstvo, kterému zůstane černý Petr“ v podobě poslední příčky a nepostupu do dalších bojů, je obtížné.

Článek

Po úvodních zápasech panuje v obou táborech diametrálně odlišná nálada. Dánky přehrály v emotivním utkání se štěstím Francii o jediný gól, především díky střelecké potenci Gitte Aaenové, hrající ve Viborgu, která zatížila konto soupeřek sedmi trefami.

Svěřenkyně trenéra Vilmose Imreho, čtvrté z olympijských her v Pekingu, naproti tomu sehrály nešťastné střetnutí s Rumunskem. Nejenže balkánskému týmu podlehly, přišly též o svou velkou oporu a hráčku světové třídy Orsolyu Verténovou. Na její místo byla povolána Melinda Vinczeová z Dunafferu.

V cestě za bodovým ziskem budou Maďarky spoléhat zejména na brankářku Katalin Palingerovou, hájící barvy Gyoru, která byla v úvodním zápase nejlepší hráčkou svého týmu a též její klubovou spoluhráčku Anitu Gorbiczovou. Nejlepší hráčka světa za rok 2005 rozvlnila síť rumunské branky celkem pětkrát. Ve třech dosavadních duelech letošní ligy mistryň má navíc úctyhodnou bilanci 22 zásahů.

Naberou Maďarky v zápase dvou tradičních účastníků vrcholných házenkářských akcí vítězný směr, či Dánky jejich loďku s medailovými ambicemi pošlou téměř ke dnu? Podle bwin jsou mírné favoritky Dánky s kursem 1.80. na vítězství, případná výhra Maďarek je oceněná kursem 2.40 a nerozhodný výsledek má kurs 7.75.

Reklama