Hlavní obsah

Poradí si lídr z Liverpoolu s tápajícím Blackburnem?

Nejvyšší česká fotbalová soutěž se právě ubrala k zimnímu spánku, což neplatí o anglické Premier league, která dnes pokračuje sedmi zápasy 16. kola. Vedoucí Liverpool si chce udržet alespoň bodový náskok na druhou Chelsea, zatímco Blackburn má úplně jiné starosti. Domácí se momentálně nachází na předposledním místě a už devět utkání v řadě nedokázali zvítězit.

Článek

Ani Liverpool však v posledních utkáních příliš nezáří. Po výhrách nad West Bromwichem (3:0) a Boltonem (2:0) přišly dvě bezbrankové remízy. Reds se na Anfield Road nepodařilo překonat obrany Fulhamu a naposled West Hamu. „Vzpomínám si na zápasy s Rovers z posledních let, kdy jsme utkáním jasně dominovali, ale nedokázali vyhrát. Minulou sezonu jsme útočili do poslední minuty, ale neproměnili jsme šance. Pokud předvedeme stejný výkon, jako v ostatních venkovních zápasech, můžeme získat uspokojivý výsledek,“ říká trenér Rafa Benítez, jehož svěřenci loni v Ewood Parku remizovali 0:0.

V poslední době nepříliš produktivnímu útoku Reds dnes nepomůže ani španělská hvězda Fernando Torres. „Nejprve to vypadalo na dva nebo tři týdny, ale nechceme nic uspěchat. Vrátí se, až bude připraven. Třikrát se zranil v národním týmu, což musíme také zanalyzovat,“ dodává lodivod hostí Benítez. Ten na hrot znovu postaví Robbieho Keana podporovaného především Stevenem Gerrardem. Do záložní řady se vrací Javier Mascherano a očekává se i start obránce Daniela Aggera – místo v sestavě tak nezbude na Sami Hyypiaho. Kvůli problému s lýtkem nadále chybí Fabio Aurelio, a tak na levém kraji obrany bude pokračovat Andrea Dossena.

Blackburn čeká na ligové vítězství od konce září, kdy zdolal Newcastle. O jeho aktuální formě vypovídají i poslední prohry s Chelsea, Sunderlandem, Tottenhamem a Portsmouthem. Domácím se nedařilo ani ve středečním duelu v Carling Cupu, kde i přes tři vstřelené branky na Old Trafford neuspěli a odvezli si porážku 3:5. „Jsme si vědomi, že se nemůžeme stále plácat na dně tabulky. Můžete být nejlepším manažerem na světě, ale s individuálními chybami hráčů neuděláte nic. Nejmenší hráč na hřišti Tevez nám vstřelí branku ramenem, to je opravdu frustrující. Musíme dál pracovat a třeba získáme nějaké body,“ říká trenér Paul Ince.

Proti United utrpěli drobné šrámy útočník Roque Santa Cruz a záložník Brett Emerton a tak nad jejich startem visí drobný otazník. O místo v základní sestavě si naopak dvěma brankami proti Rudým ďáblům řekl 31letý forvard Benni McCarthy. Na marodce domácích pak zůstávají Vince Grella, David Dunn a Steven Reid.

Na vítězství Liverpoolu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.70. Na výhru domácího Blackburnu si můžete vsadit v kursu 4.70 a na remízu určili bookmakeři kurs 3.35.

Reklama