Hlavní obsah

Vítkovice budou slavit

Česká extraliga ledního hokeje včera otevřela již čtvrtou desítku, pokud jde o odehraná kola. Na úplné dno tabulky dnes nebude chtít klesnout Znojmo, které hostí Zlín. Ohromná tlačenice je ovšem kolem šestého místa, což značí, že například duel Sparty s Třincem bude mimořádně důležitý. První příčku budou hájit Vítkovice proti cestující Slavii.

Článek

Domácí klub neprožil dobrý listopad. Vítkovice nejprve ztrácely venku a na konci měsíce jim již nepomáhalo ani domácí prostředí. Zisk pouhých deseti bodů z osmi zápasů je stál umístění v čele tabulky. Přelom listopadu a prosince se nesl ve znamení střelecké mizérie, když tým třikrát prohrál, jelikož dohromady vstřelil pouze čtyři góly. Před týdnem mu nestačil ani dvoubrankový náskok. Vedení se rozhodlo zahýbat se sestavou, do níž přibyl důrazný útočník Zdeněk Ondřej. Ten se v novém dresu projevil při nedělní vysoké výhře asistencí. V útoku Vítkovic se prosazuje už i Václav Varaďa, který byl na začátku sezóny dlouho mimo hru. Nyní trenéři nemohou naopak spoléhat na čich na góly kanonýra Viktora Ujčíka. O to více se opírají o obranu, kterou v brance zajišťuje Marek Pinc.

Slavii Praha skončí nejnáročnější období sezóny až v neděli, protože to bude hrát opět venku na opačném konci republiky. Po listopadové reprezentační pauze se domů podívala v extraligové soutěži pouze jednou, což se na výsledcích nutně velmi podepsalo. Klub nezaznamenával žádné debakly, ale prohry se vršily jedna na druhou. Vzhledem k vyrovnané tabulce se tak dostal do poměrně nebezpečného pásma, v němž si nikdo není ničím jistý. V posledních třech zápasech tým vždy vstřelil tři góly. Na body to ovšem stačilo až ve dvou prosincových utkáních. Slavia si tím dodala sebevědomí po vyřazení z ligy mistrů, které zapříčinil nečekaný kolaps. Dnes se opět musí obejít v útoku bez Milana Krafta, s otázkou je pak start obránce Jiřího Vašíčka.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí klub zakončí svoje oslavy osmdesáti let od založení tím nejlepším možným způsobem. Na výhru Vítkovic vypsali kurs 2,25 . Hosté mají se soupeřem nevyrovnané účty, protože první dva vzájemné duely se odehrály v opačném gardu a ani v jednom z nich nezískali plný počet bodů. Dnes si lze na Slavii Praha vsadit v kursu 2,6 .

Reklama