Hlavní obsah

Liverpool čeká nevyzpitatelný Hull

Celkem osm utkání nalezneme v dnešní nabídce zápasů anglické Premier league. Liverpool vede tabulku o jediný bod před Chelsea a i po sedmnáctém kole by se rád udržel na špici. V cestě za ziskem tří bodů stojí proti Reds Hull, který zvítězil na stadionu Arsenalu a špatnou partii neodehrál ani na Old Trafford proti United.

Článek

Liverpool po výhrách nad West Bromwichem a Boltonem zaznamenal na Anfield Road dva bezbrankové výsledky proti Fulhamu a West Hamu. Naplno Reds opět bodovali minulý týden, když po brankách Alonsa, Benayouna a Gerrarda zdolali Blackburn 3:1.

„Dokázali jsme, že umíme zvládat tlak. Hráli jsme více v klidu než jindy, což je před vánočním programem velmi důležité. V prvním poločase jsme hodně drželi balón, ale branku jsme nevstřelili. Druhý poločas už byl o něčem jiném,“ dodal po výhře nad Rovers trenér Rafael Benítez.

Ten mohl být spokojen i s výsledkem úterního klání svého týmu v Lize mistrů proti Eindhovenu. PSV se v 36. minutě sice ujalo vedení, ale Reds třemi brankami skóre otočili. Proti holandskému celku přitom nenastoupili Gerrard, Xabi Alonso, Kuyt a Pepe Reina. Všichni čtyři by se dnes měli vrátit do základní sestavy. Na marodce domácích zůstává Fabio Aurelio, kterého na levém kraji obrany zastoupí buď Andrea Dossena nebo Emiliano Insua.

„Nyní se můžeme soustředit téměř 3 měsíce jenom na Premier league a FA Cup. Samozřejmě nechceme opustit vedoucí pozici. Do evropských pohárů bychom rádi vstoupili opět z prvního místa,“ dodává domácí lodivod Benítez.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, Hull dokázal venku porazit Arsenal 2:1 a na horké půdě proti Manchesteru United prohrál jen těsně 3:4. Od poloviny listopadu nasbírali hosté tři remízy s Manchesterem City, Portsmouthem a Stokem. V posledním utkání přivítali Tygři Middlesbrough, které se v 79. minutě ujalo vedení, ale svěřenci trenéra Browna v poslední desetiminutovce nakonec výsledek otočili a zvítězili 2:1.

V útoku hostí nastoupí po boku Geovanniho navzdory osobním těžkostem Marlon King. Mimo hru je naopak forvard Caleb Folan a kvůli problému s achilovkou si nezahraje ani Andy Dawson, kterého na levém kraji obrany opět zastoupí Sam Ricketts. Na marodce Hullu pak zůstávají dlouhodobí rekonvalescenti Gardner a Fagan.

„Liverpool touží hodně po zisku titulu a možná právě tento rok bude jejich. My však nevstoupíme do zápasu se svěšenými hlavami a chceme se o výsledek poprat,“ dodává manažer hostí Phil Brown.

Na výhru horkého favorita Liverpoolu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.40. Na remízu určili bookmakeři kurs 4.00 rovné a na překvapení v podobě vítězství Hullu si můžete vsadit ve vysokém kursu 7.50.

Reklama