Hlavní obsah

Šlágr Série A: Juventus – AC Milán

Celkem osm utkání zbývá odehrát z 16. kola nejvyšší italské fotbalové soutěže. Jednoznačně největší trhák bude k vidění na Olympijském stadionu v Turíně. Juventus i AC Milán ztrácejí na vedoucí Inter 6 bodů a pouze jeden může zůstat v kontaktu. V tradičním derby těchto rivalů padá obvykle hodně branek. V 73 vzájemných duelech je skóre 114:89 pro domácí.

Článek

Juventus z posledních osmi utkání všechna vyhrál, s výjimkou duelu 13. kola na půdě Interu (0:1). V následujícím střetnutí celek Staré dámy rozstřílel 4:0 Regginu a minulý týden zvítězil 2:1 v Lecce, kde až v 90. minutě vstřelil rozhodující branku Amauri. Toho dnes na hrotu doplní Alessandro Del Piero, který proti Lecce kvůli zranění nehrál, ale při středeční bezbrankové remíze Juventusu s Borisovem stihl téměř celý druhý poločas.

„Alex (Del Piero) je můj idol. Standartky kope lépe nežli já a nemám žádný problém to uznat. Jeho střely mají nepředvídatelnou trajektorii, a kdybych byl brankář, nevěděl bych, kde mám stát,“ říká na adresu domácí legendy záložník Rossoneri Ronaldinho.

Domácí lodivod Claudio Ranieri nemůže nadále počítat se zraněnými Trezeguetem, Buffonem, Salihamidžičem, Poulsenem, Mendesem a suspendovaným obráncem Nicolou Legrottagliem. Ve středu obrany se tak očekává start dvojice Mellberg-Chiellini. Mauro Camoranesi, italský záložník s argentinskými kořeny, si před nedávnem vyhodil rameno, a pokud nebude připraven, zastoupí ho na pravém kraji zálohy Marco Marchionni.

„Bude důležité v tomto klání uspět, ale ještě se nerozhoduje o vítězi Scudetta. Ještě nejsme ani v půlce sezony. Musíme dál tvrdě pracovat a poté sklízet ovoce,“ dodává trenér Ranieri.

Milán je na domácí půdě hodně silný a jako jediný dokázal zdolat zatím suverénní Inter. Na stadionech soupeřů se však AC v poslední době příliš nedaří. Svěřenci trenéra Ancelottiho naposled venku zvítězili v závěru října proti Atalantě. Následně jenom remizovali v Lecce (1:1), v Turíně (2:2) a na horké půdě Palerma dokonce prohráli 1:3. Minulý týden si hosté alespoň trochu spravili chuť, když před vlastním publikem zásluhou branky Kaká, zdolali nejtěsnějším možným rozdílem Catanii.

Právě nad startem brazilského kouzelníka visí velký otazník. 26letý záložník totiž kvůli blíže nespecifikovanému zranění vynechal páteční trénink. Drobné zdravotní potíže trápili také hráče jako Seedorf, Pirlo a Ronaldinho. S jistotou pak budou hostům chybět Borriello, Bonera, Nesta a kvůli vážnému zranění kolene si do konce sezony nekopne mušketýr Gennaro Gattuso.

„Je to poprvé, co budu hrát proti Juventusu. Když sem je viděl, vždy na mě udělali velký dojem jak hráči, tak i jejich fanoušci. Hrát proti nim bude velká čest. Očekávám výborné utkání,“ dodává nejlepší střelec AC Ronaldinho.

Bookmakeři mírně favorizují domácí Juventus s kursem na výhru 2.20. Na vítězství AC Milán vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.20 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.00 rovné.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články