Hlavní obsah

Přibrzdí Villarreal rozjetou Barcelonu?

Po včerejších dvou utkáních 16. kola má Primera División na programu zbývajících osm klání. Momentálně vedoucí celek nejvyšší španělské fotbalové soutěže Barcelona zajíždí na půdu šestého Villarrealu, který však na druhou Sevillu ztrácí jediný bod. Nutno podotknout že katalánský celek na El Madrigal v posledních dvou sezonách vždy prohrál a loni Villarreal dokonce vyloupil i Nou Camp.

Článek

Domácí po výborném vstupu do soutěže v posledních utkáních několikrát zaváhali. V polovině listopadu měli nadosah vítězství v Málaze, ale v 90. minutě o něj přišli a zápas skončil nerozhodně 2:2. Následovala domácí porážka 0:3 od Valladolidu, ale alespoň trochu si celek z východního pobřeží Španělska spravil náladu, když zdolal 2:1 trápící se Huelvu. Proti Getafe prohrávali svěřenci trenéra Pellegriniho po půl hodině už 0:3, ale skvělým závěrem po brankách Pirése, Egurena a Rossiho získali alespoň bod za remízu 3:3. Minulý týden zavítal Villarreal na půdu Sevilly, kde utrpěl porážku 0:1.

„My jsme dva týmy, které se snaží hrát dobrý fotbal, což je vždycky dobré pro diváka. Očekávám výborný zápas. Barca je jeden z nejlepších týmů v Evropě, což dokazuje jak v domácí soutěži, tak v Champions League. Pokud chceme vyhrát, musíme předvést nadstandardní výkon,“ říká domácí taktik Manuel Pellegrini.

Chilský kouč, který je ve Villarrealu už pátým rokem, bude postrádat zraněného obránce Javi Ventu a suspendovaného útočníka Josebu Llorenteho, který proti Seville obdržel červenou kartu.

Barcelona si drží na špici tabulky už osmibodový náskok a dnes ho může ještě navýšit. Svěřenci trenéra Guardioly z posledních třinácti utkání všechna vyhráli s výjimkou remízy 1:1 s Getafe. Následně katalánský celek zdolal druhou Sevillu jasně 3:0, při výhře 4:0 nad Valencií si zastřílel především Thierry Henry, který zaznamenal hattrick a minulý týden si Barca poradila i s velkým rivalem Realem Madrid. V katalánském derby bylo skóre dlouho nerozhodné, ale v závěru se trefili Eto´o s Messim a rozhodli tak o vítězství 2:0.

„O titulu ještě není zdaleka rozhodnuto. Do konce zbývá ještě dlouhá cesta. Villarreal určitě patří mezi adepty na celkové prvenství. V poslední době byli trochu nevyrovnaní, ale stále mají výborné hráče,“ dodává trenér hostí Pep Guardiola. Teprve 37letý trenér se musí obejít bez zraněných obránců Gabi Milita a Rafaela Marqueze. Otazník potom visí nad startem španělského záložníka Andrése Iniesty.

Na vítězství Villarrealu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.45. Na další výhru Barcelony si můžete vsadit v lákavém kursu 2.00 rovné a na remízu je kurs 3.20.

Reklama