Hlavní obsah

Prodlouží Stoke svou domácí neporazitelnost?

Eurotip.cz

Vánoční svátky ještě neskončily, ale anglická Premier league tento fakt nerespektuje. Není tajemstvím, že právě zápasy na přelomu roku se považují za klíčové a mohou hodně napovědět. Co dohánět má stále Manchester United, který dnes čeká zápas se Stoke.

Článek

Nováček, který sídlí nedaleko Manchesteru, vstoupil do své premiérové novodobé sezony mezi elitou slušně, když především doma nehraje vůbec špatný fotbal. Na svém stadionu Potters vybojovali hned 17 z celkových 20 bodů a v domácích statistikách patří ke špičce elitní anglické soutěže. Dnes to mohou dokázat v zápase s loni nejúspěšnějším týmem Evropy a čerstvým vítězem klubového mistrovství světa, na které Rudí ďáblové dosáhli minulý týden v Japonsku.

„Na stadionu bude 28 tisíc lidí a já jsem šťastný za každého z nich - jsou to dobré časy,“ libuje si své angažmá na lavičce Stoke manažer Tony Pulis. „Čeká nás velmi těžký zápas, víme, čeho jsou hráči soupeře schopni a co už dokázali. Každý v týmu Sira Alexe Fergusona má velkou kvalitu. Když ale tvrdě pracujete a máte i tu pověstnou trošku štěstí, pak se může stát cokoliv,“ řekl k zápasu lodivod Potters, který se dnes může spolehnout na svou brankářskou jedničku Thomase Sorensena. Otazník naopak visí nad starty Davea Kitsona, Andyho Griffina, Salifa Diaoa a Leona Corta.

Jak už bylo zmíněno, Manchester United je za poslední měsíce nejúspěšnějším klubem světa a plány Rudých ďáblů pro letošní sezonu jistě nejsou malé. Dá se říci, že se jim je prozatím plnit daří; v Lize mistrů postoupili bez problémů do osmifinále, v němž narazí na silný Inter Milán. V Premier league jsou nyní sice čtvrtí, ale oproti ostatním mají na svém kontě o dva odehrané zápasy méně vinou uplynulého MS světa klubů. Počítáme-li, že z nich Manchester vybojuje šest bodů, pak by na vedoucí Liverpool ztrácel jen bod.

Tři body mají Ďáblové v plánu odvést si jistě i ze Stoke, kde je však určitě čeká náročný zápas. Tři body na Britannia Stadium vybojovala naposledy Chelsea 27. září, od té doby nikdo stadion Potters dobít nedokázal, když chmurné vzpomínky ze severozápadu Anglie má i londýnský Arsenal. „Quito byl test, ale ve Stoke to bude nesmírně těžký zápas. Udělají ze zápasu bitvu a pro nás to nebude jednoduché,“ myslí si záložník Michael Carrick, jehož Manchester porazil ve finále klubového MS LDU Quito 1:0. V dresu Ďáblů se dnes jistě neobjeví obránce Patrice Evra, který stále pyká za svůj disciplinární prohřešek. Ostatní hráče má však manažer Ferguson k dispozici a z absence svého obránce si tak jistě nedělá velkou hlavu.

Favoritem zápasu je pochopitelně hostující Manchester s kursem na výhru 1.30. Bookmakeři bwin naopak nevěří moc domácím, na jejichž výhru určili kurs 9.00 rovných. Na remízu je kurs 4.50.

Reklama