Hlavní obsah

Arsenal vyzve Portsmouth

Necelé dva dny měli hráči na regeneraci a nyní je čeká další, v pořadí již 20. kolo Premier league. Aktuálně pátý Arsenal se pokusí alespoň neprohloubit desetibodovou ztrátu na vedoucí Liverpool. Hosté z Portsmouthu potřebují rovněž body jako sůl, ale z jiného důvodu. Na sestupové pozice mají totiž jenom tříbodový náskok.

Článek

Gunners zatím v prosinci sbírají body jenom pomálu. V úvodu měsíce sice díky brance Adebayora zdolali Wigan, ale následně třikrát remizovali. Nejprve svěřenci trenéra Wengera hráli 1:1 na hřišti Middlesbrough a stejný výsledek vybojovali i na Emirates Stadium proti Liverpoolu. V pátek vedli Kanonýři na půdě Aston Villy po brankách Denilsona a Diabyho už 2:0, ale v 65. minutě snížil z penalty Barry a v nastaveném čase vyrovnal na konečných 2:2 obránce Knight.

„Mohli skórovat už v prvním poločase. Zdálo se mi, že ve druhém nebyli tolik nebezpeční, ale dvakrát jsme inkasovali. Navíc příliš mnoho našich hráčů bránilo,“ dodal po utkání s birminghamským celkem trenér Wenger.

Ten dnes pravděpodobně nasadí po bok Robina Van Persieho tožského střelce Adebayora, který ve Villa Parku nehrál kvůli karetnímu trestu. Ze zápasu s Villans odstoupil kvůli zranění stehna Alex Song, který stejně jako Johan Djourou dnes nejspíš do hry nezasáhne. Na marodce domácích poté zůstávají kapitán Cesc Fabregas, Eduardo, Theo Walcott a Tomáš Rosický. Připraven nastoupit by měl být naopak 23letý Gael Clichy.

„Musíme si nadále věřit, protože kromě Aston Villy nás nedokázali porazit United, Chelsea ani Liverpool. V posledních dvou měsících jsme se ohromně zlepšili. Chybí nám akorát špetka sebedůvěry, ale stále jsme mladý tým,“ dodává francouzský lodivod Wenger.

Portsmouth naposledy zvítězil na sklonku listopadu nad Blackburnem (3:2). Od té doby uhrál remízu 1:1 na půdě nováčka z West Bromwiche a následně prohrál s Newcastlem (0:3), Boltonem (1:2) a naposled doma s West Hamem (1:4). Hosté pod vedením bývalého kapitána Gunners Adamse si jistě budou chtít zvednout sebevědomí, ale v Londýně je nečeká nic snadného.

„Naše aktuální forma není zrovna oslnivá. Arsenal má dobrý tým, ale my se musíme pokusit vybojovat slušný výsledek,“ říká Tony Adams, který na konci října získal po odstoupivším Redknappovi post hlavního trenéra.

Od celku hostí nelze očekávat žádnou útočnou smršť a při možném rozestavení 4-5-1 by nemuselo zbýt místo v sestavě na Jermaina Defoea. Nigerijský útočník John Utaka laboruje se zraněním stehna, obránce Johnsona nepustí do hry bolavé koleno a kvůli zranění zůstane pouze na lavičce i mladý francouzský obránce Younes Kaboul.

Horkým favoritem tohoto klání je podle bookmakerů domácí Arsenal s kursem na výhru 1.40. Na vítězství Portsmouthu vypsala sázková kancelář bwin vysoký kurs 7.50 a na remízu si můžete vsadit v rovněž nadprůměrném kursu 4.00 rovné.

Reklama