Hlavní obsah

Tottenham hostí Wigan

Tento víkend má Premier league pauzu, což však neznamená, že by na ostrovech nebyl k vidění špičkový fotbal. Jistě zajímavou zápletku nabízí duel Tottenhamu s Wiganem v rámci 3. kola nejstarší klubové soutěže na světě – FA Cupu. Oba celky se letos už jednou na White Hart Lane potkali a rozešli se smírně 0:0.

Článek

Spurs si dnes chtějí napravit reputaci z nejvyšší soutěže, kde se jim v předvánočním čase příliš nedařilo a naposled zvítězili v úvodu prosince na hřišti West Hamu. Následovala cenná remíza 0:0 s United, prohra v Newcastlu a další bezbranková dělba bodů, tentokráte s Fulhamem. Naposled si svěřenci trenéra Harryho Redknappa nedokázali poradit s nováčkem z West Hamu (0:2), čímž se propadli takřka na samé dno Premier league.

Dnes by ale Kohouti rádi uspěli a do karet jim hrají i statistiky. Ty říkají, že Tottenham v této fázi soutěže vypadnul za posledních pět let pouze jedenkrát. Domácí navíc vede Harry Redknapp, který dobře ví, jak chutná vítězství FA Cupu. „Hraje se hodně utkání, upřímně řečeno až příliš. Není moc času na odpočinek. Bojujeme na mnoha frontách. Náš tým má ale rozhodně šanci uspět,“ dodává 61letý Redknapp, který loni v FA Cupu zvítězil jako lodivod Portsmouthu.

Domácí se budou muset obejít bez zraněného záložníka Huddlestona (kotník) a otazník visí nad startem Jemaine Jenase (lýtko). Volno dostane kapitán Ledley King a kvůli kartám si nezahraje Benoit Assou-Ekotto. Do tréninkového procesu se naopak zapojili útočníci Giovani dos Santos a Roman Pavlyuchenko a šanci by mohl dostat i francouzský mladík Adel Taarabt. „Když se dostane do hry, je génius. Opravdový talent, rozený vítěz. Určitě ho v příštích týdnech uvidíme na hřišti,“ dodává Redknapp na adresu teprve 19letého záložníka.

Wigan vypadl ve třetím kole za posledních šest let hned čtyřikrát. Proti Spurs se Latics navíc příliš dobře nevede, když je nedokázali v posledních sedmi utkáních ani jednou porazit. Aktuální forma je ale jednoznačně na straně hostujícího celku. Tomu se v Premier league nadmíru daří a výhry nad Blackburnem, Newcastlem a v Boltonu ho vynesly až na sedmou příčku ligové tabulky.

Významnou ztrátou pro Wigan bude v dnešním utkání absence egyptského forvarda Amr Zakiho, kterého trápí zraněné koleno. Na marodce se navíc nachází další útočník Emile Heskey a brankář Chris Kirkland. „Pro týmy jako jsme my, je v pohárech reálná šance uspět. Avšak dáme šanci i některým náhradníkům a očekávám od nich dobrý výkon. Pokud postoupíme přes Spurs, kdo ví, kde se zastavíme,“ dodává kouč hostí Steve Bruce.

Na výhru domácího Tottenhamu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.80. Na vítězství Wiganu si můžete vsadit v kursu 3.90 a na remízu je obligátní kurs 3.35.

Reklama