Hlavní obsah

Potvrdí Zug vzrůstající formu i na ledě Bielu?

Pěti zápasy sedmatřicátého kola, z celkových padesáti dějství základní části, pokračuje dnes švýcarská hokejová liga. Výrazně tak přituhuje v boji o nejlepší osmičku, která se od konce února utká o titul v National Ligue A, jak zní oficiální název nejvyšší hokejové soutěže země helvetského kříže. V jednom z duelů hostí jedenáctý Biel na Eisstadionu o dvě příčky výše postavený Zug.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

EHC Biel Bienne byl založen v roce 1939, a mezi elitou je nováčkem. V uplynulé sezóně se tomuto klubu konečně splnil dlouholetý sen. O postup z druhé ligy marně usiloval třikrát, úspěšný byl až čtvrtý pokus. Současná forma svěřenců trenéra Heinze Ehlerse není nikterak oslnivá, vždyť ti mohli z posledních deseti střetnutí jen dvakrát slavit vítězství.

Domácí mají nejhorší obranu z celé soutěže, a to ještě mezi tyčemi podává solidní výkony dvaadvacetiletý brankář Pascal Carninada. Novou posilou je Jiří Bicek. Tento slovenský hráč hned ve svém prvním utkání pomohl v pátek Bielu nahrávkou na vítěznou branku k důležitým třem bodům proti Rapperswillu. O den později však jeho nový zaměstnavatel podlehl na půdě Langnau, a ztráta na kýženou osmou pozici se tak nadále prohlubuje, aktuálně činí propastných devět bodů.

Nejproduktivnějším hokejistou celku je Thomas Nüssli, mající na svém kontě 15 gólů a stejný počet asistencí. Co se zvučnosti jména týče, hraje prim osmatřicetiletý americký obránce Sean Hill. Další známější jméno, Kanaďan David Ling, ukončil první den roku 2009 své působení v tomto mužstvu. Ihned poté podepsal smlouvu s Jokeritem Helsinky.

EV Zug obsadil loni v základní části lichotivé čtvrté místo a následně vypadl až v sedmém zápase čtvrtfinále play-off s Davosem. Tým, který se v jednu dobu nacházel na samém chvostu tabulky, získal z posledních čtyř kol devět bodů. Výrazně tím oživil své šance na postup mezi nejlepší osmičku. V prosinci se vrátil na led po dlouhém zranění šestatřicetiletý kanadský útočník Dale McTavish, který chyběl od počátku sezony, a na hře Energetiků je to výrazně znát. Kouč Doug Shedden ještě čeká na návrat Pattricka Suttera. Klíčovou postavou je rovněž Josh Holden, s 38 body nejvíce bodující hráč Zugu. V nedělní dohrávce na půdě Lugana se při výhře v poměru 7-4 blýskl hattrickem Corsin Casutt.

„Přes určitou ztrátu, kterou stále máme, věří celé mužstvo v postup do play-off. Nesplnění tohoto cíle by kromě sportovní prestiže, znamenalo pro hráče ztrátu, i co se financí týče. Vždyť v případě působení ve skupině o udržení bude následovat výrazná redukce mezd,“ uvedl kapitán Zugu Duri Camichel.

Oba vzájemné zápasy v probíhajícím ročníku, včetně toho zářijového v Zugu, vyhrál Biel. Dokáží hosté tuto bilanci změnit? Bwin vypsal na výhru Bielu kurs 2.55, nerozhodný výsledek je ohodnocen kursem 4.50, a na vítězství Zugu si můžete vsadit v kursu 2.15.

Reklama