Hlavní obsah

Potvrdí Manchester roli favorita?

Týden plný anglického fotbalu dnes pokračuje druhým semifinále Carling Cupu, v němž hostí druholigové Derby County nejúspěšnější celek světa za rok 2008 - Manchester United.

Článek

Není tomu zase tak dávno, co se oba týmy potkaly ve vzájemném duelu. Rams totiž loni účinkovali v Premier league a na Manchester tudíž museli narazit hned dvakrát. Nejdříve v prosinci utrpěli debakl 4:1 na Old Trafford a bez bodu vyšli i následně z domácího střetnutí, když o vítězství Rudých ďáblů rozhodl svou brankou držitel Zlatého míče za rok 2008 - Cristiano Ronaldo.

Portugalský záložník v nominaci pro dnešní zápas nechybí, ale je otázkou jestli ho manažer Sir Alex Ferguson pošle na hřiště od začátku. O víkendu totiž čeká Manchester prestižní souboj s Chelsea, ve kterém půjde i o důležité body do tabulky Premier league. V případě výhry se Ďáblové posunou pouhý bod za Blues a čtyři body za vedoucí Liverpool. Oproti těmto soupeřům však mají dva zápasy k dobru.

Manchesteru se navíc momentálně daří i proto, že z posledních třech duelů vyšel s čistým kontem. „Je vždy pozitivní, když zápas dohrajete bez obdržené branky. Je to základ pro vítězství v lize stejně jako v pohárových soutěžích. Když náš tým udrží čisté konto, máme šanci 9 z 10, že zvítězíme, jelikož jsme ofenzivní tým a nějakou tu branku skoro vždy vstřelíme,“ nechal se slyšet obránce Manchesteru John O'Shea.

Kouč Ferguson nemá ve svém mužstvu žádné marody a je tak pouze na něm, koho pošle na hřiště. Domácí trenér Nigel Clough je na tom podobně, navíc může už využít i služeb obránce Seba Hinese, který přišel tento týden na hostování z Middlesbrough.

Manchester je sice v Pride Parku hostem, ale i tak je považován za favorita s kursem 1.35. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 4.30 a na vítězství domácích vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 7.75.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články