Hlavní obsah

Poradí si Kanonýři s Boltonem?

Arsenal, aktuálně až pátý celek tabulky nejvyšší anglické fotbalové soutěže, se dnes pokusí stáhnout tříbodové manko na čtvrtou Aston Villu a vykročit tak pravou nohou do roku 2009. Proti Gunners se postaví hráči Boltonu, kteří se před svátky nacházeli v horní polovině tabulky, ale nyní se propadli na 11. příčku, s náskokem pouhých tří bodů na sestupovou zónu.

Článek

Svěřenci trenéra Wengera v úvodu prosince zdolali nejtěsnějším možným rozdílem Wigan, ale následně pouze remizovali 1:1 na půdě Middlesbrough. V dalším utkání Kanonýři opět remizovali 1:1, tentokráte však s vedoucím Liverpoolem. Třetí dělbu bodů v řadě zaznamenal Arsenal v Aston Ville (2:2) a z plného bodového zisku se mohl konečně radovat v duelu s Portsmouthem, který jedinou brankou rozhodl v 81. minutě obránce William Gallas.

„Na začátku sezony jsme byli hodně nevyrovnaní, ale posledních šest týdnů ukázalo změnu k lepšímu,“ konstatuje kouč Wenger, který nemůže počítat právě se službami krajana Gallase (kolenní vazy), ani dalšího beka Mikaela Silvestreho (stehno). Do utkání FA Cupu s Plymouthem (3:1) nezasáhli Kolo Toure, Gael Clichy, ani Brazilec Denilson. Všichni tři by však měli být připraveni, stejně tak jako Alex Song, který si odpykal karetní trest. Na marodce domácích ale nadále zůstávají Eduardo, Cesc Fabregas, Walcott a Tomáš Rosický.

„Kromě nejlepších šesti nebo sedmi týmů může každý bojovat o udržení. Zvedla se kvalita a rozdíly mezi týmy se zmenšily. Top týmy ztratily více bodů, nežli kdykoliv předtím. To ale neznamená, že se zhoršili. Ostatní mužstva jsou totiž mnohem lepší než v předchozích sezonách,“ komentuje trenér Wenger aktuální vyrovnanost celé Premier league.

Bolton v posledním měsíci roku 2008 nejprve nestačil na Chelsea (0:2) a prohrál i s dalším silným protivníkem, Aston Villou (2:4). Následně dokázali Wanderers díky skvělému vstupu do zápasu porazit 2:1 Portsmouth, ale nad jejich síly byl poté Liverpool (0:3) a naposled i Wigan (0:1). Hostům určitě nezvedlo sebevědomí ani vyřazení z FA Cupu se Sunderlandem.

„Musíme zlepšit obrannou fázi, aby nám nebylo snadné vstřelit gól. Byly určité zápasy, kde jsme neudělali dost pro výhru, ale určitě jsme si nezasloužili prohrát,“ říká trenér hostí Megson, jehož tým čeká za týden duel s obhájcem prvenství Manchesterem.

Kvůli deseti žlutým kartám si na dva zápasy odpočine záložník Trotters Kevin Nolan a dnešní souboj s Arsenalem vynechá kvůli suspendaci i islandský obránce Gretar Steinsson. Mimo hru zůstává i další bek Gary Cahill.

Na výhru Arsenalu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.30. Na vítězství Boltonu určili bookmakeři vysoký kurs 8.25. Pokud si myslíte, že tento duel skončí remízou, využijte nadprůměrného kursu 4.75.

Reklama