Hlavní obsah

Tottenham hostí Portsmouth

Po včerejších sedmi utkáních má anglická Premier league na programu další dva zápasy. Na 14:30h je stanoven výkop duelu West Ham – Fulham a v pět hodin začne souboj Tottenhamu s Portsmouthem, na který se zaměříme. Oba týmy se nacházejí ve velmi vyrovnané dolní polovině tabulky a v boji o záchranu potřebují každý bod.

Článek

Spurs naposled zvítězili v úvodu prosince, když díky brankám Kinga a O´Hary zdolali West Ham. Následně před vlastními fanoušky uhráli cennou bezbrankovou remízu s Manchesterem Unted a po prohře v Newcastlu doma opět remizovali 0:0, tentokráte s Fulhamem. Poslední dva zápasy však Kohoutům z Tottenhamu vůbec nevyšly. Nejprve svěřenci trenéra Redknappa prohráli 0:2 na hřišti West Bromwiche a až v nastaveném čase rozhodl o jejich porážce ve Wiganu Maynor Figueroa.

„Pokud se podíváte na poslední výsledky Tottenhamu, musíte být znepokojeni. Hráči do toho tým namočili a oni ho musí vytáhnout zpět. Máme zde hodně talentovaných fotbalistů, ale v sestupovém pásmu potřebujete zkušené tahouny. Těch pár máme, ale ne dostatek,“ dodal trenér Redknapp, který nemohl být spokojený ani s výkonem Jermaina Defoea.

26letý útočník se ani ne po ročním působení v Portsmouthu vrátil zpět do Tottenhamu a stejně jako pro bývalého kouče Pompey Redknappa, tak i pro něj bude mít dnešní klání zvláštní příchuť. Po boku anglického reprezentačního útočníka se nejspíš znovu postaví Roman Pavlyuchenko, který byl naposled po nevýrazném výkonu střídán Darrenem Bentem. Do základní sestavy by se rádi vrátili záložníci Bentley, Lennon či Huddlestone. Otazník visí nad startem dalšího středopolaře Jermaina Jenase, kterého trápí lýtkový sval. Na marodce domácích poté zůstávají Alan Hutton a Benoit Assou-Ekotto.

Portsmouth sice doposud nasbíral o tři body více než Tottenham, ale jeho aktuální forma není rovněž vůbec lichotivá. Na výhru totiž Pompey čekají od konce listopadu a po remíze ve West Bromwichi postupně nestačili na Newcastle, Bolton, West Ham a Arsenal. Hosté uspěli alespoň v FA Cupu, kde nejprve remizovali s Bristolem City 0:0 a posléze ho na jeho hřišti díky trefám Crouche a Kranjcara porazili 2:0.

Po odchodu dvojice Lassana Diarra (Real Madrid) a útočníka Defoea, chtěli hosté do svého týmu získat Jermaina Pennanta z Liverpoolu, který však své působiště nehodlá měnit.

Do souboje se Spurs by měli být připraveni zasáhnout záložník Sean Davis (chřipka) a útočník David Nugent (kolenní vazy). Ve středové řadě by se mohl představit Arnold Mvuemba, neboť Papa Bouba Diop a Richard Hughes zůstávají na marodce.

Na výhru domácího Tottenhamu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.80. Na tříbodový zisk Portsmouthu si můžete vsadit v kursu 3.95, a pokud si myslíte, že utkání skončí nerozhodně, využijte kursu 3.40.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články