Hlavní obsah

San Jose vládne západu

Devět zápasů má na čtvrtek nachystáno severoamerická NHL. New Jersey zakončí náročné cestování na ledě Bostonu. V jihovýchodní konferenci hostí Carolina Tampu Bay. V Atlaně se odehraje souboj nejhorších klubů východní konference, protože k ní zavítají Islanders. Cestující Chicago hraje v Los Angeles. V pacifické divizi San Jose hostí Phoenix.

Článek

Žraloci se chovají v této sezóně jako skuteční predátoři. San Jose střílí hodně gólů a minimum jich dostává. Obrana dirigovaná brankářem Jevgenijem Nabokovem se opět zaskvěla v úterý, kdy popáté v sezóně neinkasovala. Podařilo se jí toho docílit, přestože nenastoupili zkušený Brad Lukowich a produktivní Dan Boyle, který sice vyvrátil, že by si i přivezl zdravotní problémy z víkendové exhibice, ale jeho dnešní start je přesto s otazníkem. Do hry se naopak po více než deseti dnech vrátil veterán Rob Blake a povoláni byli hráči z farmy. V útoku se v minulém zápase blýskl Milan Michálek, ale neztratil se ani Joe Thornton hrající osmisté utkání kariéry. Kapitán týmu hvězd západní konference navýšil svůj pozoruhodný počet přihrávek, kterých má na kontě téměř tolik jako zápasů. Trenér San Jose mohl být spokojen i s tím, že utkání začalo využitou přesilovou hrou. Jeho klub se navíc může cítit přinejmenším v divizi velmi bezpečně, což v minulých sezónách v této době nebývalo zcela obvyklé.

Kojoti prochází sezónou bez výrazných výkyvů. Třikrát za sebou vyhráli pouze jednou a nezaznamenali ani žádnou výrazně dlouhou sérii zápasů bez bodu. Vyrovnanou bilanci má Phoenix i v lednu, během něhož pětkrát nebodoval, ve stejném počtu utkání nepřepustil soupeřům žádný bod a jednou vyhrál v samostatných nájezdech díky výtečnému výkonu Ilji Bryzgalova. Úterní domácí zápas sice ruský brankář nezvládl, ale jeho švédskému náhradníkovi se nevedlo na začátku ledna o nic lépe. Minulé utkání nedokončil centr Peter Mueller. Kapitán Shane Doan sice divoké porážce nezabránil, ale dvěma góly zaokrouhlil svůj účet na dvacet branek, čímž navázal na víkendový úspěch v utkání hvězd v samostatných nájezdech. Trenér Phoenixu sice své svěřence za první polovinu sezóny pochválil, ale upozornil je, že musí stejně tvrdě pracovat vzhledem k vyrovnané tabulce i nadále. Blízko návratu do sestavy je útočník Viktor Tichonov. Přesně naopak je na tom obránce Kurt Sauer.

Kluby dělí na prvních dvou místech pacifické divize neuvěřitelných dvacet dva bodů. Bookmakeři bwin i z tohoto důvodu mají o favoritovi zápasu jasnou představu. Na výhru domácího San Jose vypsali kurs 1,55 . Hosté v lednu uspěli ve dvou z pěti venkovních zápasů, ale celkově se jim mnohem lépe daří doma. Dnes si lze na vítězství Phoenixu vsadit v kursu 4,7 .

Reklama