Hlavní obsah

Liverpool může jít do čela

Anglická Premier league dnes pokračuje osmi zápasy 25. kola. Vedoucí Manchester United hraje až zítra na hřišti West Hamu a šanci dostat se alespoň na chvíli do čela tabulky má dnes Liverpool. Reds zajíždí na horkou půdu Portsmouthu.

Článek

K Pompey už v loňském roce zamířil bývalý liverpoolský kanonýr Peter Crouch, který se na Anfield Road neprosadil tak, jak by si představoval. V dresu týmu z jihu Anglie už nasázel 8 branek a proti svému bývalému zaměstnavateli bude jistě chtít přidat další. Stejného cíle určitě nedosáhne Jermaine Pennant, který teprve před pár dny zamířil stejným směrem na hostování, jehož podmínkou je nemožnost hrát v duelu s Reds.

Debuty v dresu Portsmouthu si naopak jistě odbudou dvě nové řecké akvizice - Angelos Basinas a Theofanis Gekas. Po zranění se navíc do sestavy vrací stoper Sol Campbell, zatímco start Armanda Traoreho je nejistý a Younes Kaboul stále není stoprocentně fit.

„Uvědomujeme si, že naše poslední výkony nebyly to pravé ořechové. Jsme však odhodláni uspět právě v zápase s Liverpoolem,“ netají se cíly celého mužstva řízný obránce Campbell, jehož tým po dvou úspěšných sezonách čeká letos boj o záchranu.

Podle svých představ si v poslední době nevede ani Liverpool, který před pár týdny ztratil vedení v tabulce Premier league, a jelikož má Manchester kromě dvoubodového náskoku i jeden zápas k dobru, nečeká Reds nic jednoduchého. Minulý týden tak alespoň uskočili Chelsea, kterou na Anfield Road srazil dvoubrankovým zářezem v závěru zápasu kanonýr Fernando Torres. V poslední době se však El Niño potýká hodně se svalovými problémy a kouči Rafaelu Benitézovi dělá vrásky na čele zájem španělské reprezentace, kterou ve středu čeká přátelský zápas s Anglií.

„Každý může vidět, že Torres není momentálně po několika svalových zraněních stoprocentně fit. Není však žádných pochyb, že bude nominován, ať řekneme cokoliv,“ netajil se svým tradičním názorem liverpoolský kouč, který dnes Torrese určitě pošle na hřiště v základní jedenáctce. V ní se naopak neobjeví kapitán a ikona Liverpoolu - Steven Gerrard. Klíčový středopolař Reds má svalové problémy. Chybět bude i distancovaný Lucas a šanci tak nejspíš dostanou Fabio Aurelio a Javierem Mascheranem.

Na výhru domácích vypsala sázková kancelář bwin poměrně vysoký kurs 5.00 rovných. Na vítězství favorizovaného Liverpoolu určili bookmakeři kurs 1.65. Na remízu je obligátní kurs 3.35.

Reklama