Hlavní obsah

Dallas i Nashville jsou unaveni

Tři ze čtyř nedělních utkání v NHL začínají dříve, než je obvyklé. Na ledě Pittsburghu se zopakuje loňské finále Stanleyova poháru, protože sem přijede Detroit, který si včera s chutí zastřílel. Jeho obětí se stal Edmonton, který dnes cestuje na led Minnesoty. Ve východní konferenci hostí Atlanta Philadelphii. V západní přivítá Dallas Nashville.

Článek

Domácí klub začal sezónu velmi špatně, ale od konce listopadu se vše postupně mění. Dallasu se od té doby nestalo, že by nebodoval ve dvou zápasech za sebou. Nejlepší období prožíval na přelomu únoru a ledna, kdy v normální hrací době vyhrál pět utkání v řadě, aniž by soupeřům přepustil jediný bod. Pilířem tohoto zlepšení se stal brankář Marty Turco, který nepustil náhradníka do hry již celý měsíc. V pátek si teprve podruhé po Vánocích zahrál útočník Fabian Brunnstrom, který oslavil návrat gólem. Otázkou je, zda dá trenér důvěru dnes dalšímu útočníkovi Marku Parrishovi, který by mohl nastoupit proti bývalému zaměstnavateli. Vedení Dallasu se rozhodlo řešit probém s útočníkem Averym, kterého dalo k dispozici ostatním klubům pro nižší soutěž.

Hosté prožili velmi špatný přelom roku, protože stříleli jeden až dva góly. Další tři utkání v řadě prohrál Nashville těsně před exhibiční pauzou. Desetidenní odpočinek ovšem klubu velmi prospěl. Zlepšené výsledky se dostavily, přestože chytal náhradní brankář Pekka Rinne. V pátek se po téměř třech týdnech vrátil do branky Dan Ellis a udržel čisté konto. Posledním velmi dobrým výsledkům nezabránily ani různé zdravotní problémy a trenér tudíž není nucen spěchat se zařazením například útočníků Jordina Tootooa a Wadea Belaka zpět do sestavy. V únoru může být spokojen se skvělou hrou v oslabeních. Vedení Nashvillu se naopak dostalo do problémů, protože klub je opět ve hře o play off. V kádru se ovšem nachází devět hokejistů, kterým letos končí smlouva.

Oba kluby čeká čtvrtý zápas v šesti dnech. Bookmakeři bwin očekávají, že vyhraje domácí klub, který měl předchozí program méně náročný. Zmiňované zlepšení výsledků Dallasu se týká především domácího prostředí, v němž dnes může uspět v kursu 1,85 . V probíhající sezóně ve vzájemných zápasech hraje skutečně domácí prostředí zásadní roli. Hosté ovšem na ledě soupeře v minulé sezóně dvakrát vyhráli a dnes to mohou zopakovat v kursu 3,3 .

Reklama