Hlavní obsah

Poradí si Murray na úvod s Ljubičičem?

I dnes pokračují na tenisovém turnaji v holandském Rotterdamu s celkovou dotací takřka 1,5mil. USD souboje prvního kola. Druhý nejvýše nasazený Andy Murray změří síly se zkušeným Chorvatem Ivanem Ljubičičem.

Článek

Andy Murray prožil loni sezonu snů, ve které získal celkem pět titulů a dostal se i do finále posledního grandslamu sezony, US Open. Výborné výkony ho vynesly až na čtvrtou příčku žebříčku ATP, kde i ročník 2008 zakončil.

Rok 2009 nemohl pro 21letého Brita začít lépe. I když se jednalo pouze o exhibici, v Abu Dhabi si poradil s Jamesem Blakem a především se dvěma současnými nejlepšími hráči světa, s Federerem i Nadalem. Nad bývalou švýcarskou světovou jedničkou zvítězil Murray v semifinále i v prvním ostrém turnaji v Dauhá, kde posléze slavil triumf po výhře nad Andy Roddickem. Z mladého Skota se stal v očích médií rázem jeden z horkých favoritů Australian Open. Úvodním grandslamem sezony procházel rodák z Dunblane jako nůž máslem, ale v osmifinálové pětisetové bitvě se musel sklonit před výborným Fernandem Verdascem.

„Z prohry jsem velice zklamán. Zkusím se z toho poučit a svět se kvůli tomu nezboří. V přípravě jsem odvedl velký kus práce. Je to dobrý vstup do sezony,“ dodala po vypadnutí v Melbourne světová čtyřka.

29letý Ivan Ljubičič má s Andy Murrayem aktivní bilanci 2:1. Uspěl i v posledním vzájemném duelu, který se ale odehrál už před dvěma lety v Dauhá. Od té doby se ale mnohé změnilo. Minulý ročník nezahájil 193 cm urostlý Chorvat špatně, ale kvůli problémům se zády takřka dva měsíce nehrál a od osmifinále Roland Garros v hlavní soutěži nevyhrál nikdy dva zápasy v řadě.

Aktuálně 48. hráč světa vstoupil po neúspěšné exhibici v Kooyongu do Australian Open tou pravou nohou, když si v pěti setech poradil s Rusem Kunitsynem. Hned v druhém kole mu však stopku vystavil Jo-Wilfried Tsonga. Podobný výsledek měla i účast bývalé světové trojky na domácí půdě v Záhřebu, kde po výhře nad Christophem Rochusem následovala porážka od Srba Troickiho.

Dokáže mnohými již odepisovaný Ljubičič překvapit jednu z nastupujících hvězd? Pokud si myslíte, že ano, využijte vysokého kursu 7.25. Na výhru favorizovaného Andy Murrayho vypsali bookmakeři bwinu kurs 1.06.

Reklama