Hlavní obsah

Brémy přivítají ambiciózní Milán

Fotbal se po zimní přestávce vrací na evropské trávníky a dnešní úvodní zápasy 3. kola Poháru UEFA jsou jakýmsi předkrmem před následujícím týdnem, kdy je na programu Liga mistrů. Nejpikantnějším soubojem kvalitativně horší evropské soutěže je dnes bezesporu ten mezi Brémským Werderem a Milánským AC.

Článek

Oba týmy jistě měly předpoklady být momentálně v Lize mistrů, ale nenaplnily je a musí se spokojit s Pohárem UEFA. Od Werderu se očekávalo, že si ve skupině B Ligy mistrů zaručí společně s Interem postup do jarních bojů, ale všechny předčilo překvapení jménem Panathinaikos, který se do milionářské soutěže kvalifikoval na úkor pražské Sparty. Milánské AC je sice nejúspěšnějším týmem starého kontinentu posledních let, ale loňskou sezonu si jistě za rámeček nedalo. V Serii A totiž obsadilo až pátou příčku a zbyla tak na něj pouze vstupenka do Poháru UEFA. V něm si však Rossoneri vedou znamenitě, když hned čtyři podzimní zápasy vyhráli a ze zbylých dvou odcházeli s výsledkem 2:2.

Nerozhodný výsledek uhrál těsně před Vánoci na San Siro Wolfsburg a právě klub z města automobilů by mohl být jakýmsi vzorem pro Brémy. Werder měl loni na rozdíl od AC slušnou sezonu, když v Bundeslize byl lepší jen Bayern Mnichov. Letos si však v ligové soutěži vede o hodně hůře, o čemž jasně hovoří současná 10. příčka v tabulce. Jako tradičně je největší slabinou mužstva kouče Thomase Schaafa defenzíva, která průměrně inkasuje více jak 1,5 gólu na zápas. Doma se ještě Brémám daří překonávat obrany soupeřů, ale venku je to bída.

Jednou z příčin je jistě i absence klíčového středopolaře Diega, který vinou disciplinárního trestu chyběl v posledních čtyřech ligových zápasech, ale o to větší chuť bude mít jistě dnes. „Těší mě, že můžu konečně zase hrát. Není pro fotbalistu nic horšího než jen sedět. Zápas s AC je tím pravým duelem pro návrat, čeká nás utkání před vyprodaným stadionem a my uděláme vše pro to, aby byli lidi spokojení. Jestliže se nám navíc podaří vyhrát, může nám to pomoci i směrem k bundeslize,“ nechal se slyšet špílmachr Werderu. Pět žlutých karet z podzimních duelů Ligy mistrů naopak dnes na hřiště nepustí Torstena Fringse.

S cílem vyhrát nebo si alespoň zajistit dobrý výsledek pro odvetu, půjde do zápasu jistě i AC Milán. Ohledně Rossoneri se v poslední době mluví především díky Davidu Beckhamovi, jehož další působení ve městě módy je stále velkým otazníkem. Z marketingového tahu se totiž vyklubala velká opora a není divu, že v Miláně touží Beckhamu dovést do týmu na stálo. Anglická superstar by dnes neměla na hřišti chybět, i když v posledních dnech laborovala se svalovým zraněním. Proti Brémám se naopak určitě nepostaví hvězdné trio Kaká - Nesta - Ševčenko. I bez těchto hráčů je však AC bezesporu schopné uhrát výborný výsledek a není divu. „Chceme Pohár UEFA vyhrát,“ zní jasně slova kouče Carla Ancelottiho.

Oba týmy patří mezi nejlepší na světě a o jejich vyrovnanosti hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na Werder si u společnosti bwin vsadíte s kursem 2.50. Kurs na remízu má hodnotu 3.30 a na vítězství Italů 2.50.

Reklama