Hlavní obsah

Liberec může jít na druhou příčku

Eurotip.cz

Jasný úkol dnes stojí před fotbalisty Slovanu Liberec. Pod Ještědem přivítají třináctou Příbram a v případě vítězství se nejméně do zítřka posunou na druhé místo tabulky. Případná ztráta by naopak mohla znamenat problémy v souboji o příčky zaručující evropské poháry.

Článek

Liberec vstoupil do jarní části Gambrinus ligy dvojzápasem na hřištích soupeřů a dá se říci, že mu start vyšel. Po úvodní prohře v Teplicích totiž dobyl Štruncovy sady, když domácí Plzeň branku nevstřelila a za liberecké se trefili Nezmar s Dočkalem. Nyní čeká Severočechy duel na domácím s hřišti s týmem, který na jaře bude bojovat především o udržení.

„Kdybychom tam (v Plzni) neuspěli, tak bychom byli v sobotu pod obrovským tlakem. Takhle se nám psychicky trošku ulevilo, ale pokud s Příbrami nezískáme tři body, tak nás to vrátí zase zpátky. Bez výhry bychom ty body z Plzně znehodnotili,“ myslí si kanonýr Jan Nezmar, který se jistě chce střelecky prosadit i dnes.

„Hlavně nechceme prohospodařit to, co se nám povedlo v Plzni. Konečně jsme se v tabulce pravdy dostali do plusu, tak se tam chceme udržet,“ přeje si kouč Ladislav Škorpil, který dnes pošle na hřiště tradiční sestavu.

Příbram vstoupila do jarní části sezony s cílem udržet se v Gambrinus lize a prozatím jí to vychází. Na předposlední Žižkov má momentálně náskok šesti bodů, což není vůbec špatné. Na jaře má za sebou zatím jen jeden zápas, jelikož duel s Teplicemi byl odložen. V Českých Budějovicích podali svěřenci italského kouče Massimo Moralese velmi dobrý výkon a zaslouženě si odvezli bod za remízu 2:2. „Jeden bod není špatný, protože je to plusový bod z venku,“ byl po zápase spokojen trenér Příbrami.

Středočeši vstoupí do utkání podle bookmakerů společnosti bwin v roli outsidera a vsadit si tak na ně můžete v kursu 5.55. Remízu ocenili kursem 3.50. Na favorita z Liberce najdete u stejné společnosti kurs 1.65.

Reklama