Hlavní obsah

Mistr nevykročil dobře

Eurotip.cz

Česká extraliga již zná prvního semifinalistu, který si ovšem na soupeře ještě nějaký den počká. Dnes jsou na programu dvě čtvrtfinálová utkání vcelku vyrovnaných sérií. Plzeň bude chtít potvrdit proti Pardubicím pevnost domácího prostředí v letošním play off a dostat se do slibného vedení. Vítkovice hrají se Slavií teprve třetí utkání.

Článek

Domácí klub byl úspěšný v první polovině sezóny, kdy často okupoval samotné čelo tabulky. Třetí čtvrtina soutěže však Vítkovicím nevyšla. Trápila je řada zranění a odliv juniorských hráčů, což se velmi podepsalo na špatných výsledcích počínaje vánočním obdobím. Světlejší moment přišel potom již pouze na přelomu ledna a února v podobě tří výher, ale nervózní konec základní části mužstvo nezvládlo a muselo do předkola. V něm si však poradilo velmi hladce s klubem, jehož forma opticky se závěrem základní části rostla. Významnou zásluhu na rychlém postupu měl brankář Jakub Štěpánek, který inkasoval ve třech zápasech pouze dvakrát. V podobné formě se představil i minulý týden na ledě obhájce titulu, kde přispěl k důležité výhře v prvním zápase série. V dresu Vítkovic je nejistý start útočníka Romana Šimíčka, zatímco se naopak blíží návrat jeho kolegy Václava Varadi.

Hosté prožili základní část sezóny ve znamení vzestupů a pádů. V první polovině se Slavia Praha střídala v čele obvykle se svým čtvrtfinálovým soupeřem a podobně jako on ve třetí čtvrtině vyklidila pozice. Od Vánoc se jí však začalo dařit, když se jí ani jednou nestalo, že by prohrála dvakrát za sebou. Občasné výbuchy v obraně ovšem byly jistým způsobem varovné, zvlášť když přicházely i proti slabším soupeřům a na vlastním ledě. Obhájce titulu si přesto letos zajistil účast v lize mistrů již výhrou základní části a před začátkem play off měl téměř dvoutýdenní pauzu. Dlouhé volno mu dle výsledku prvního zápasu evidentně neprospělo. Ve druhém se však ubránil ve dvou oslabeních, když měl na ledě o dva hráče méně, což byl důležitý prvek potřebného vítězství. Nejvíce však Slavii pomohly dva rychlé góly na začátku utkání.

Soupeři si museli na třetí duel počkat kvůli tenisu a bookmakeři bwin očekávají vyrovnaný zápas, v němž by mohlo hrát roli domácí prostředí. Na výhru Vítkovic vypsali kurs 2,3 . Hostům se proti čtvrtfinálovému sokovi dařilo v minulých sezónách lépe, než je tomu letos. Dnes si lze na vítěství Slavie Praha vsadit v kursu 2,45 .

Reklama