Hlavní obsah

V Edenu se představí Baník Ostrava

Jasný šlágr 19. kola Gambrinus ligy je na programu v závěrečné pondělní dohrávce. Vedoucí Slavia Praha přivítá v Edenu ambiciózní Baník Ostrava, který je na jaře mediálně zviditelnit prozatím jen kvůli svým fanouškům.

Článek

Není se tak čemu divit, že utkání v Edenu doprovází výrazná bezpečností opatření. Vstupenky se daly koupit pouze na pokladnách stadionu, pro Ostravany bylo vyhrazeno několik stovek lístků distribuovaných na Bazalech. Před samotným zápasem už budou pokladny uzavřeny a na zápas se tedy přímo z tribun podívají pouze ti, kteří už mají vstupenku vystavenou na své jméno. I přes takové komplikace by do Edenu mohlo dorazit třináct tisíc diváků, což je na české poměry samozřejmě vynikající návštěva.

Ta bude bezesporu svědkem zajímavého zápasů, ve kterém rozhodně nejde o málo. Pražská Sparta totiž včera zvítězila a na Slavii momentálně ztrácí sedm bodů. Na stejný rozdíl dnes může dosáhnout Ostrava a to v případě, že si z hlavní české metropole odveze tři body. „Ostrava je momentálně i na druhém místě v celkové tabulce a patří k těm mužstvům, která jsou na špici. Takže v pondělí to bude pro obě strany důležité utkání. Věřím, že ho zvládneme,“ nechal se slyšet v pátek kouč Karel Jarolím, který určitě pošle na hřiště to nejlepší, co má k dispozici. V sešívaném dresu se na hřišti určitě neobjeví zranění Petr Trapp, Vladimír Šmicer, František Dřížďal, Gianluca Litteri, Josef Kaufman, Ladislav Volešák a James Dens.

„Soupeř se určitě bude snažit vycházet ze zabezpečené obrany, ale nemyslím si, že právě Ostrava je mužstvo, které by se spoléhalo jenom na defenzivu a nějaký občasný protiútok. Věřím tomu, že by to mohl být dobrý fotbal. Mají útočně laděné mužstvo s vhodnými typy hráčů. Fotbalovou destrukci od nich rozhodně nečekám,“ myslí si slávistický trenér, jehož tým na podzim vyhrál na Bazalech těsně 3:2.

„Slavia potřebuje útočit, bude pod tlakem. My musíme poctivě bránit a vyvarovat se chyb, jaké jsme v prvních dvou zápasech udělali. Nechceme ovšem hrát na bezbrankový výsledek, naším cílem je zlobit a dát nějaký ten gól,“ nastínil strategii svého mužstva hostující kouč Karel Večeřa, jehož tým na jaře ještě neskóroval. Sestava Baníku je nejistá, blíže neupřesněné problémy má Rudolf Otepka, jehož start je tak poměrně nejistý. Otazník rovněž visí nad startem Tomáše Mičoly, který sice už s týmem trénuje, ale chybí mu zápasová praxe. Hrát určitě nebude Lukáš Vácha (dohoda mezi kluby).

V Edenu lze dnes očekávat jistě zajímavý duel, který má však svého favorita. Sázková kancelář bwin totiž celkem jasně věří ve vítězství úřadujícího mistra, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.55. Věříte-li však, že Baník neodjede s prázdnou a uhraje alespoň remízu, pak si vsaďte na jeho neprohru s kursem 2.14.

Reklama