Hlavní obsah

Manchester United hostí ve šlágru kola Liverpool

Parádní podívanou a špičkový fotbal slibuje úvodní duel 29. kola anglické Premier league, ve kterém změří síly první Manchester se třetím Liverpoolem. Ten na svého soupeře ztrácí 7 bodů a prohra by nejspíš znamenala definitivní konec nadějí na zisk mistrovské trofeje, na kterou na Anfield Road čekají už 19 let.

Článek

První letošní souboj obou zainteresovaných dopadl lépe pro Liverpool, který sice už od třetí minuty prohrával, ale nakonec zvítězil 2:1. Reds navíc letos zápasy proti celkům z „Velké čtyřky“ vycházejí. Proti Chelsea neztratil Liverpool ve dvou utkáních ani bod a na Emirates Stadium uhrál proti Arsenalu remízu 1:1.

Svěřenci trenéra Beníteze v závěru února remizovali rovněž 1:1 s Manchesterem City a následně senzačně nestačili na Middlesbrough. Proti Sunderlandu už Reds nezaváhali a sebevědomí si výrazně zvedli v úterním utkání Ligy mistrů, kdy zdolali Real Madrid jasně 4:0 a mohli se radovat z postupu do čtvrtfinálové fáze milionářské soutěže.

„Už od začátku jsme Real přehrávali a k ničemu jsme je nepustili. Proti United se musíme pokusit navázat na náš úterní výkon. Fernando Torres předvedl neuvěřitelný výkon, a pokud budeme v tomto duchu pokračovat, bude pro každého těžké nás porazit,“ říká argentinský záložník Javier Mascherano. I přes drobné problémy s kotníkem by měl být španělský střelec Torres připraven nastoupit. Po karetním trestu by se do základní jedenáctky mohl navrátit další Španěl Albert Riera. Mimo hru naopak zůstávají Yossi Benayoun a Daniel Agger.

Obhájce titulu prohrál v letošní sezoně kromě s Liverpoolem ještě v listopadu na hřišti Arsenalu, ale od té doby zaznamenal úctyhodných 14 vítězství a jenom dvě remízy. Po výhrách v Carling Cupu a na mistrovství světa klubů čeká svěřence trenéra Fergusona ještě semifinále FA Cupu a také boj mezi nejlepší osmičkou v Lize mistrů. Tam se Rudí ďáblové probojovali přes aktuálního lídra Série A Inter. Celek z Milána nejprve v domácím prostředí uhrál bezbrankovou remízu, ale ve středu na Old Trafford prohrál po brankách Vidiče a Ronalda 0:2.

Z kádru domácích nejsou kromě již delší dobu zraněných Nevilla, Browna, Hargreavese a Rafaela hlášena nová zranění, a tak United nastoupí ve velmi podobné sestavě, ve které zdolali Inter. Na hrotu tak nebude chybět dvojice Berbatov- Rooney.

„Jsme v pozici lídra boje o titul a víme, že pokud porazíme Liverpool, budou více či méně bez šance na celkové vítězství. Na utkání se hodně těším, protože jsem vyrůstal jako fanoušek Evertonu, který nenávidí Liverpool a od té doby se nic nezměnilo,“ řekl pro klubové stránky 23letý forvard, jehož výrok byl po dvou hodinách upraven do méně „pichlavé“ podoby.

Podle bookmakerů je Manchester jasným favoritem s kursem na výhru 1.80. Pokud věříte ve zdramatizování boje o titul, vsaďte si na vítězství Liverpoolu v lákavém kursu 4.10. Na remízu poté vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.30.

Reklama