Hlavní obsah

Vsaďte znovu na Vary a vyhrajte dvojnásobek!

Po pátečním úspěšném startu finálové série chtějí hokejisté Karlových Varů své vedení nad Slavií dnes zvýšit. Zápasy číslo tři, čtyři a pět se totiž hrají v O2 Aréně a Západočeši by neradi na led obhájce trofeje jeli za vyrovnaného stavu 1:1. Spoléhat budou opět na gólmana Mensatora.

Článek

Karlovarští hokejisté prahnou po odvetě za loňské prohrané finále a v pátek udělali první krok k senzačnímu titulu. Porazili Slavii 4:1, góly vstřelili Pech, Kumstát, Zaťovič a Němec. Mladý bek, který se uzdravil po otřesu mozku v semifinále proti Spartě, se trefil přesnou střelou přes celé kluziště do prázdné branky.

Slávisté překonali vynikajícího brankáře Mensatora jedinkrát, šťastnou přesilovkovou tečí uspěl v poslední minutě Sklenář. Výkona karlovarského reprezentanta jsou klíčem k úspěchu, Mensator stále drží famózní průměr inkasovaných gólů pod dva na zápas. Pokud slávisté klíč k jeho překonání nenajdou, titul neobhájí.

Převaha v brankovišti je znát, trenér Slavie Růžička v celém průběhu vyřazovacích bojů přemýšlí, na kterého brankáře sázet. V úvodním finále dostal před zkušeným náhradníkem Nerudou přednost mladíček Furch.

První zápas nedohrál domácí útočník Zucker, který po faulu obránce Vašíčka opustil led na nosítkách. Slávistický bek dostal trest na 5 minut + do konce zápasu.

Na další vítězství Karlových Varů si můžete vsadit v kursu 2. Na výhru Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,77. Pokud věříte v remízu, je k dispozici kurs 4.

Reklama