Hlavní obsah

Kdo uspěje v souboji vyřazených semifinalistů LM?

Duelem zklamaných bude nedělní utkání 36. kola Premier League mezi Arsenalem a Chelsea. Londýnské kluby v týdnu vypadly v semifinále prestižní Ligy mistrů a náladu si budou chtít zvednout v domácí soutěži. Kanonýři jsou v tabulce čtvrtí, šest bodů za třetí Chelsea. V lize už nepoznali hořkost porážky 21 zápasů.

Článek

Arsenal prohrál úvodní semifinále na Manchesteru United jen 0:1, ale odvetu nezvládl. Jeho šance klesly po podklouznutí mladíka Gibbse a úvodním gólu Parka. Pak zvýšil Cristiano Ronaldo po chybě brankáře Almunii a famózní Portugalec vstřelil i třetí gól po parádním brejku. Kanonýři jen korigovali z penalty van Persiem.

Zápas Chelsea s Barcelonou přinesl velké emoce. Skóre otevřel parádní trefou Essien, Katalánci navíc přišli o přísně vyloučeného Abidala. V nastavení pak vyrovnal Iniesta a posunul tak Španěly do finále Domácí fotbalisté vypjatý závěr neunesli a málem napadlo rozhodčího Örebröa. Norskému arbitrovi vyčítali několik sporných okamžiků, v nichž podle hráčů Chelsea neodpískal jasný pokutový kop.

Arsenal v minulém kole s přehledem vyhrál 3:0 v Portsmouthu, Liverpool si stejným poměrem poradil s Newcastlem. Kanonýři po Novém roce ještě neprohráli, z 15 zápasů devětkrát zvítězili a šestkrát remizovali. Chelsea ovšem také pravidelně boduje, letos prohrála jen třikrát (na Mnchesteru United, v Liverpoolu a na Tottenhamu).

Chelsea se v londýnských derby letos nedaří. Ze šesti zápasů získala jen šest bodů, což je nejhorší bilance ze všech pěti klubů. Stý zápas v Premier League může odehrát Essien, v dresu domácích si 200. start v PL může připsat Fábregas.

Na vítězství Arsenalu si můžete vsadit v kursu 2,6, na výhru Chelsea vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,71. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,8.

Reklama