Hlavní obsah

Využije Button pole position?

Další úspěch si dnes může připsat lídr letošního seriálu mistrovství světa formule 1 Jenson Button. Jezdec stáje Brawn GP má ve Velké ceně Španělska potřetí v sezoně výhodu pole position. Devětadvacetiletý Brit byl ve včerejší kvalifikaci o 133 tisícin sekundy rychlejší než druhý Němec Sebastian Vettel z Red Bullu.

Článek

Do první řady se tak postaví soupeři, kteří se podělili o všechna vítězství v aktuální sezoně. Pokud si myslíte, že Jenson Button promění pole position na barcelonském okruhu Catalunya ve vítězství, vsaďte si u Tipsportu v kursu 1,7:1. Podle statistik by měl vedoucí jezdec šampionátu uspět, v osmi předchozích ročnících vyhrál Velkou cenu Španělska vždy vítěz kvalifikace. Jenson Button navíc využil pole position už v Austrálii a Malajsii, kde jako první míjel šachovnicový prapor. Při triumfu Sebastiana Vettela můžete znásobit svůj vklad kursem 4:1.

Další řadu na startu obsadí Brazilci Rubens Barrichello ze stáje Brawn GP (kurs 8:1 na vítězství) a Felipe Massa s vozem ferrari. Vicemistr světa se pokusí dojet pro první body v sezoně. Na jeho triumf lze sázet v kursu 10:1. Až čtrnáctý skončil v kvalifikaci úřadující šampion Lewis Hamilton z McLarenu. Jeho šance na prvenství ve Španělsku vystihuje kurs 50:1.

Pátý závod sezony začne ve 14:00 hodin, přímý přenos nabídne TV Nova.

Reklama