Hlavní obsah

Tipérův tip: Atraktivní Světová liga volejbalistů!

Hlavní sázkou je tentokrát Světová liga volejbalistů mezi týmy Finska a Polska hraná v pátek v 17:30. Upozorňuji na velmi atraktivní kurs 1,75 na vítězství Finů, kteří dokázali doma porazit i špičkovou Brazílii 3:2! Poláci disponují velmi mladým, ale kvalitním týmem, měli by však nastoupit bez osmi špičkových hráčů. Kurs 1,75 dlouho nevydrží…

Foto: CO

Tipérův blog

Článek

K volejbalu jsem v jednom tiketu „přihodil“ Marcela Granollers-Pujola. Další tiket obsahuje tyto příležitosti plus dva ženské tenisy a jeden světový basketbal. Je jasné, že se traduje dogma nedávat jeden zápas na více tiketů. Já se však na to tentokrát dívám trochu jinak. Mohl jsem zkusit Finy za více peněz jako sólo sázku nebo zamýšlený vklad rozdělit na více tiketů v různých variantách. Stále je tedy celkové riziko stejné jako zahrát jeden zápas za daný vklad… Pokud Finové a Marcel Granollers-Pujol vyhrají, je celá „akce“ plusová…

Cibulková-Dulko (09.07.2009 14:00)

Tenisový turnaj v Bastadu, kde je ve čtvrtek na programu čtvrtfinále mezi Dominikou Cibulkovou (12.) a Giselou Dulkoovou (45.). Slovenská hráčka prochází skvělým obdobím, i když se částečně „zadrhla“ hned v prvním kole tohoto turnaje, když prohrála druhý set zápasu se Sandrou Romovou (848.!). Nicméně ve třetím setu jasně dominovala 6:1. Stejným poměrem vyhrála i oba sety osmifinále s Llagosterovou (102.).

Dulkoová v prvním kole přehrála Martu Domachowskou (138.) 6:4 a 6:0. v osmifinále odehrála dramatickou bitvu s Cirsteaovou (29.), kterou rozhodla ve svůj prospěch ve třetím setu v tiebreaku. Cibulková patří aktuálně mezi světovou extratřídu a její antuková bilance 59:27 je rovněž velmi dobrá. Určitě je třeba zmínit i letošní semifinále French Open, ve kterém nestačila na Dinaru Safinovou dvakrát 3:6. O čtyři roky starší Dulkoová má antukovou bilanci 50:33 a na antuce hrála velmi dobře ve Stuttgartu, kde vyřadila i světovou osmičku Azarenkovou 6:4 a 6:3. Její výkony jsou však často nevyrovnané, v Miami na rychlém kurtu porazila Jelenu Jankovičovou (3.) 6:4 a 7:6, aby vzápětí podlehla poměrně jasně Ivetě Benešové (31.) 3:6 a 2:6…

Pokud Cibulková přistoupí k utkání koncentrovaně a Dulkoová nezahraje nějaký výjimečný zápas, mělo by utkání vyznít ve prospěch slovenské hráčky.

Tipérův tip: vítězství Cibulkové

Granollers-F.Vicente (09.07.2009 20:00)

Challenger v Pozoblanco dospěl do osmifinále, kde se střetnou dva Španělé, které dělí devět let. Starší Fernando Vicente (298.) má na rozdíl od svého mladšího kolegy sestupnou tendenci. Jeho pozitivní bilance na antuce 107:90 má především základ v předchozích letech, kdy se Vicente pohyboval i v první stovce. Nicméně Pozoblanco se hraje na tvrdém povrchu a tam Vicente odehrál relativně málo zápasů s negativní bilancí 27:30.

Marcel Granollers-Pujol (101.) je již také zkušeným hráčem s aktivní bilancí na rychlých kurtech 51:33. Oba hráči se utkali spolu čtyřikrát. První dva souboje vyhrál Vicente, druhé dva zápasy již Granollers-Pujol. V prvním kole challengeru vyřadil mladší Granollers-Pujol Michela Kongiga (257.) a Vicenta Bryndana Kleina (186.). Oběma hráčům stačily dva sety na postup do osmifinále.

Tipérův tip: vítězství Granollerse

Kleybanova-K.Bondarenko (09.07.2009 12:00)

Ženský okruh se hraje i v Budapešti, kde v osmifinále dnes v poledne nastoupí Alisa Kleybanová (35.) a Katerina Bondarenková (72.). Ruska Klevybanová v prvním kole jasně porazila Monicu Niculescuovou (73.) 6:0 a 6:3. Naopak Ukrajinka Bonaderenková měla problémy s 293. hráčkou světa Lenkou Juříkovou, kterou porazila 6:3, 1:6 a 6:4.

Alisa Kleybanová má fantastickou úspěšnost na antuce 72:22! Bondarenková má však rovněž pozitivní bilanci 36:27. Jediný vzájemný zápas před rokem a půl vyhrála v hale v Antverpách Kleybanová 2:1 na sety. Ale pozor! Tehdy byla Kleybanová (ročník narození 1989) na 106. místě žebříčku WTA a Bondarenková 38. Od té doby Kleybanová výrazně zlepšila hru a nasbírala zaslouženě mnoho bodů do žebříčku WTA.

Jenom zmíním, že Kleybanová v Madridu vyřadila na antuce i Venus Williamsovou 2:1 na sety. Vzápětí však podlehla Wozniacké (11.) Pohromou pro mladou Rusku skončilo letošní French Open, kde jí v prvním kole poslala domů Polona Hercogová (167.) ve třech setech… Kleybanová je však mnohem kvalitnější hráčkou na antuce a věřím, že dnešní zápas zvládne.

Tipérův tip: vítězství Kleybanové

Chorvatsko-Portoriko (10.07.2009 08:15)

Chorvaté na světovém šampionátu v basketbale mužů do 19 let na Novém Zélandu potvrzují, že země u Jaderského moře patří tradičně mezi absolutní světovou špičku v juniorských basketbalových kategoriích. V dosavadním průběhu prohráli pouze s Austrálii o pět bodů 74:79 a vyhráli pět zápasů, dokázali dokonce „rozsekat“ výborné Španěly 91:72!

I Portoričané hrají výborný basketbal, vyhráli čtyři zápasy a podlehli Řekům a Američanům. Myslím, že Chorvaté čtvrtfinále vyhrají a nabízený kurs 1,51 je solidní, nicméně raději volím neprohru Chorvatů za 1,36, protože je tiket s vyšším kursem a případná remíza by mohla hodně mrzet…

Tipérův tip: neprohra Chorvatska

Finsko-Polsko(1.z) (10.07.2009 17:30)

Hlavní sázkou tiketů je Světová liga volejbalistů Finsko – Polsko. Finové jsou v utkání podceňováni, vždyť porazili tým s nejlepší bilancí Brazílii 3:2! Porážka „kanárků“ ve Finsku je jejich jedinou prohrou ve Světové lize – mají bilanci 7:1! Brazilci odehráli i dva zápasy v Polsku, kde nedali domácím šanci a vyhráli obě utkání 3:0…

Následně dokázali Poláci vyhrát doma s Venezuelou 3:0 a 3:1. Mladý polský tým má velkou budoucnost, ale očekávám, že na domácí Finy stačit nebude. Ve Finsku by neměl mít k dispozici osm špičkových polských volejbalistů a vzhledem ke kvalitě finského týmu je nabízený kurs 1,75 velmi zajímavý.

Finové ze čtyř domácích zápasů prohráli pouze jediný – s Brazílií 0:3. Venezuelu přehráli 3:2 a 3:0. Ještě je třeba zmínit, že Finové dokázali uhrát dva sety na horké brazilské půdě – sice prohráli 15:9 v pátém setu, ale i tak zanechali velmi dobrý dojem.

Tipérův tip: vítězství Finska

Tikety si můžete prohlédnout zde: 1. tiket, 2. tiket, 3. tiket

Reklama