Hlavní obsah

Sparta může Panathinaikosu oplatit loňské vyřazení

Soupeřem, jehož z nabízené pětice losu třetího předkola Ligy mistrů chtěli fotbalisté Sparty nejméně, je Panathinaikos Atény. Řekové před rokem s pražským celkem síly změřili a byli úspěšní. Na Letné vyhráli také ve třetím předkole Ligy mistrů 2:1, domácí odvetu pak získali po vítězství 1:0.

Článek

I proto se zástupci Sparty před losem třetího předkola nechali slyšet, že by se zejména chtěli Řekům vyhnout. Zákon schválnosti opět zafungoval a Spartu opět čeká Panathinaikos.

Řekové si po třetím místě v lize postup do Ligy mistrů vybojovali v úspěšném play-off proti PAOKu Soluň. A po sezóně pořádně utráceli. Z Olympique Marseille získali za osm miliónů eur (asi 208 miliónů korun) francouzského útočníka Djibrila Cissého.

Dále Panathinaikos získal obránce Cedrica Kanteho a záložníka Sebastiána Letoa. Dvaadvacetiletý Argentinec v minulé sezóně hostoval v Olympiakosu Atény, nyní jej mateřský FC Liverpool za čtyři milióny eur prodal do týmu městského konkurenta. Naopak do bundesligové Mohuče odešel rakouský záložník Ivanchitz.

V kádru jsou i třicetiletý mistr Evropy z roku 2004 Kostas Katsouranis a nově kapitán švédské jednadvacítky Mattias Bjärsmyr.

Podle bookmakerů Tipsportu je favoritem Panathinaikos, na jehož postup si můžete vsadit kurs 1,22, na postup Sparty poté v skursu 3,45.

Reklama