Hlavní obsah

Chicago odehraje poslední zápas před přestávkou

Jen dva zápasy jsou na programu NBA poslední den před nedělním zápasem All-Star. V prvním z nich si to na palubovce Chicaga rozdají domácí Býci s Philadelphií.

Článek

Poslední zápasy obou týmů se rozhodnout v prodloužení. Zatímco Philadelphia si v něm poradila s favorizovaným San Antoniem, Chicago prohrálo doma se Sacramentem. Býci se tak s další prohrou znovu vzdálili play off, na které po loňské úspěšné sezoně určitě pomýšlejí. Bilanci mají 22-29; v Západní konferenci by patřili k nejhorším týmům, na Východě jsou ale momentálně devátí a s 31 zbývajícími zápasy pro ně ještě rozhodně není nic ztracené. Budou se ale muset dostat z menší krize, ve které se nyní nacházejí - z posledních 8 zápasů vyhráli jen dva, ačkoli je nutné dodat, že odehráli sedm utkání v řadě na cizích hřištích. Určitě proto uvítají šestidenní pauzu, během které se výběr Východu utká s nejlepšími hráči Západu.

Ani Philadelphia zatím nesplňuje předsezonní očekávání. Tým, ve kterém vedle Allena Iversona a Chrise Webbera získává zkušenosti několik mladších hráčů, má určitě na víc, než jen na bilanci 25-26. Před přestávkou proto pro ně bude důležité dostat se na psychologickou hranici, kterou je magické číslo .500. To značí, že mužstvo neprohrálo víckrát, než zvítězilo. Ani Sixers se v únoru nedařilo; výhra nad San Antoniem by je ale mohla postavit na nohy. Navíc ani oni neměli jednoduchý program, když jim rozlosování přisoudilo během dvou týdnů Phoenix, Detroit, Houston a Cleveland.

Pro Chicago bude dnes důležité uhlídat dvojici Iverson-Webber, která dokáže sama rozhodnout zápas. Bookmakeři se domnívají, že se ji to spíše podaří, a vypsali Býky v kursu 1.65. Myslíte si, že vítězství nad Spurs povzbudí Philadelphii natolik, že dnes může zvítězit? Pak si vsaďte hosty s kursem 2.35.

Reklama