Hlavní obsah

Ve šlágru kola přijede Liberec na Letnou

Souboj Sparty s Libercem otevře jarní část Gambrinus ligy. Pražský klub přes zimu výrazně posílil; do české ligy se vrátil obránce Řepka, přišel švýcarský střelec Lustrinelli a slovenští hráči. Mají jediný úkol - zaútočit na titul, ke kterému má momentálně nejblíž jejich dnešní soupeř.

Článek

Podzimní část ligy se Spartě vůbec nevyvedla. Tým, který má každý rok za cíl vyhrát ligu, přezimoval s dvaceti body na devátém místě a bylo jasné, že vedení klubu bude muset udělat několik změn. Do zahraničí přestoupili Lukáš Zelenka a Adam Petrouš (Ankaraspor), na hostování odešli Martin Petráš, David Bičík a Pavel Pergl. Na druhou stranu ale Sparta také posilovala. Nejznámějším z nově příchozích je obránce Tomáš Řepka, který přestoupil z West Hamu. Kromě něj bude Sparta na jaře spoléhat ještě na bývalého střelce Thunu Lustrinelliho a Slováky Zabavníka, Kóňu a Hanka.

Liberci se na rozdíl od Sparty podzim vyvedl náramně. Severočeský klub, který útočí na druhý titul v rozmezí několika let, prohrál jediný zápas z šestnácti a s pětibodovým náskokem na Teplice vede nejvyšší českou ligu. Budou se ale muset vypořádat se ztrátou útočníka Hološka; slovenský střelec posílil turecký Manisaspor.

Nejen, že Sparta musí dohnat patnáctibodovou ztrátu na Liberec, svému soupeři má navíc co oplácet. Jeden ze zápasů, které na podzim prohráli, byl totiž na stadionu Liberce, kde je domácí porazili 2:0. Podle bookmakerů je posílená Sparta, které se vydařila jarní příprava, v dnešním zápase favoritem. Pokud jí věříte, můžete si vsadit na její výhru v kursu 1.50. Podcenili podle vás bookmakeři sílu vedoucího týmu ligy? Pak si vsaďte na Liberec, na jejich neprohru je kurs 2.25 a na výhru vysokých 6.00.

Reklama