Hlavní obsah

Michal Bílek o víkendovém kole Gambrinus ligy

Zimní přestávka skončila a nejvyšší česká fotbalová liga vstupuje do své druhé části. Špatné počasí nedovolí odehrát tři zápasy, proto se tento víkend bude hrát jen na pěti stadionech. Zápasy tohoto kola Gambrinus ligy pro Eurotip.cz okomentoval trenér Blšan Michal Bílek.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek
Michala Bílka si pamatují především sparťanští fanoušci. Fotbalista roku 1989 získal na Letné několik titulů, vyzkoušel si i zahraniční angažmá. V současnosti trénuje fotbalisty Blšan, které se po zimní přestávce pokusí dostat ze sestupových vod.

Tahákem víkendu je bezesporu zápas Sparta - Liberec. Pro mnohonásobného mistra ligy by to mohl být začátek útoku na přední ligové příčky. "Určitě magnet kola," souhlasí Michal Bílek. "Na Spartu jsou všichni zvědaví, jak se po zimní přestávce dala dohromady. Udělala řadu změn, všichni očekávají, že půjde nahoru, za cíl si dali vyhrát jarní část, tudíž to bude velmi zajímavý utkání. Liberec je lídr soutěže, má velkej náskok a ten odstup bude chtít udržet. Ve Spartě se toho ale přes zimní přestávku událo hodně, myslím, že jsou to pozitivní kroky a myslím, že v tomto utkání Sparta zaboduje naplno," myslí si blšanský kouč.

V zápase Jihlava - Brno se střetnou dva týmy, jejichž úkolem je dostat se mimo sestupové příčky. "Další zajímavé utkání, ale z pohledu dolních míst. Brno po výměně trenéra šlo nahoru, vhodně doplnilo mužstvo Pavlíkem, který jejich hru zkvalitní. Jihlava změn moc neudělala, navíc se to hraje na Strahově, takže Jihlava nebude mít velkou podporu domácích fanoušků, takže myslím, že v tomto utkání vyhraje Brno. Přál bych si, aby to skončilo remízou, oba týmy jsou našimi konkurenty v boji o udržení, ale myslím si, že Brno má kvalitnější mužstvo a na jaře ukáže svoji sílu," tipuje Bílek.

V Uherském Hradišti budou diváci svědky derby Slovácko - Zlín. Trenér Blšan si myslí, že dnes uspěje další z konkurentů v boji o udržení. "Zlín v přípravě neměl oslnivý výsledky, spíš naopak. Slovácko má kvalitní mužstvo, hlavně v domácím prostředí jsou velice silní... Tady to vidím na jedničku," věří domácím fotbalový expert.

Smírně se podle Michala Bílka rozejdou fotbalisté po zápase Jablonec - Slavia. "Jablonec je doma taky velice silnej, prohrál zatím jen jednou a určitě si bude chtít tuhle bilanci udržet. Slavia odehrála proti Palermu výborný utkání, má dobrý mužstvo, na podzim předváděla nejhezčí fotbal. Další zajímavý utkání, viděl bych to na remízu," tvrdí kouč.

Pondělní dohrávka Gambrinus ligy nabídne jediný zápas, Teplice - Příbram. "Příbram se hodně oslabila, hlavně co se týče ofenzivní části, odešla řada kvalitních hráčů, takže to budou mít v Teplicích velice těžký. Navíc Teplice vyhlásily boj o titul, takže jejich cíl bude jednoznačný. Chtějí vyhrát a myslím, že se jim to určitě povede. Mají kvalitní mužstvo, který už je dva roky při sobě, jsou dokonale sehraní a vhodně svůj tým posilujou, takže tady to vidím na vítězství domácích," důvěřuje favoritovi Michal Bílek.

Reklama