Hlavní obsah

Utrápené Orlando letí do Clevelandu

Po čtyřdenní přestávce, vyplněné zápasem All-Star týmů, se NBA vrací do normálních kolejí. Jedním z týmů, které pauzu potřebaly nejvíc, je Orlando. Magic dokázali vyhrát jediný z posledních jedenácti zápasů a dnes je čeká těžký zápas v Clevelandu.

Článek

Jedním z důvodů špatných výkonů Orlanda je možná situace kolem rozehrávačů. Ve čtvrtek vyprší termín pro přestupy a jméno Stevea Francise je v souvislosti s ním zmiňováno asi nejčastěji. Naposledy se objevily spekulace o jeho odchodu do Los Angeles výměnou za Lamara Odoma. Nejistota Francisovi určitě na výkonech nepřidá a tím trpí celá hra Orlanda, kterému navíc chybí zraněný Jameer Nelson, který by mohl být Francisovým nástupcem. Při zdravotním stavu Granta Hilla tak jedinými spolehlivými hráči zůstávají Hedo Turkoglu a dvacetiletý Dwight Howard; tomu se o víkendu dostalo cti, když ho loňský nejužitečnější hráč NBA Steve Nash jmenoval jako hráče, kterého by si vybral jako prvního, kdyby chtěl vybudovat nový tým. Vedle Howarda se pod košem představí nově příchozí Darko Miličič. Toho klub získal z Detroitu, kde Miličič nedostal příležitost uplatnit svůj talent.

Ještě větší cti se ale dostalo ústřední postavě domácích, LeBronu Jamesovi. Největší hvězda Clevelandu zazářila i při zápase All-Star; James nastřílel 29 bodů, přidal šest doskoků a dvě asistence a stal se tak nejdůležitějším strůjcem vítězství Východu nad západními týmy 122:120. Právem byl po zápase vyhlášen nejužitečnějším hráčem utkání, navíc vůbec nejmladším v historii zápasů All-Star. Především jeho výkony stojí za úspěchem Clevelandu, který má namířeno do play off. Po sérii sedmi výher v řadě na přelomu ledna a února sice přišel menší útlum, poslední dva zápasy už ale Kavalíři vyhráli a zvlášť vítězství 101:87 nad San Antoniem je velmi cenné.

Cleveland je dnes podle bookmakerů jasným favoritem utkání s kursem 1.20. Myslíte si, že se Orlando dalo přes krátkou přestávku dohromady a dnes může domácí potrápit? Pak si vsaďte jejich výhru ve vysokém kursu 4.70 nebo alespoň neprohru o 9 bodů.

Reklama