Hlavní obsah

Rusko s USA uzavřou skupinovou část hokejového turnaje

, 21. února 2006

Většina hokejových týmů favorizovaných zemí se sešla v Turíně v plném složení až před týdnem. Dnes odehrají páté utkání v sedmi dnech, což je porce, na niž nejsou hráči mnohdy zvyklí ani v NHL. Posledním zápasem, který zakončí skupinovou fázi turnaje, bude duel USA s Ruskem.

Foto: www.detnews.com

Pavel Dacjuk v ruském dresu.

Článek

Američané budou vstupovat do zápasu dokonale uklidnění. Na jejich umístění se již nic nemůže změnit. Lotyšsko, které je mohlo teoreticky ohrožovat, nestačilo na další postsovětskou republiku a skončí ve skupině po nadějném začátku turnaje poslední. USA tedy zítra čeká čtvrtfinálový souboj s Finskem. Zachytat si měli podle původního plánu postupně všichni gólmani, ale tři předchozí zápasy odchytal kvalitně DiPietro. Esche má tedy poslední šanci na případný start dnes. Problém Američanů ale určitě netkví v bráně. Více je pálí to, že o víkendu vstřelili pouze dva góly ve dvou utkáních.

Na Rusko dolehla střelecká krize v sobotu, ale v neděli se jim již opět dařilo. Platilo to zvláště o střelci čtyř gólů Kovalčukovi. Díky vysoké výhře nad Švédskem jsou Rusové v poměrně výhodné pozici, protože si určí konečné umístění ve skupině vlastními silami právě v tomto utkání. Mohou být první, druzí i třetí.

Bookamkeři BetAndWin očekávají, že skončí v horní polovině tabulky. Na vítězství Ruska totiž vypsali kurs 1,8. Pokud se jejich prognóza potvrdí, nemůže být ruský tým hůře než druhý. U týmu USA, který je na turnaji nejstarší, možná bookmakeři očekávají jisté šetření sil pro zítřejší rozhodující duel. Dnes si na něj lze vsadit v kursu 3,25.

Reklama