Hlavní obsah

Barcelona po roce znovu zavítá do Londýna

Souboj dvou možná nejlepších týmů Evropy dnes uvidí Londýn. Místní Chelsea přivítá v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů dalšího fotbalového giganta, Barcelonu.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Barcelona má v nejsledovanějším osmifinálovém souboji mírnou výhodu, protože odvetný zápas hraje doma na Nou Campu. Trenér domácích Mourinho si ale před dnešním utkáním nic takového nepřipouští a jeho taktiku to zřejmě neovlivní. "Nepatřím k těm, co prohlašují, že chtějí doma vyhrát dva nebo tři nula a že nejdůležitější je venku udržet čisté konto," prohlásil Mourinho. "Oba týmy jsou zhruba na stejné úrovni a až po skončení druhého zápasu se uvidí, kdo je lepší," dodal kouč, který si netroufá odhadnout průběh dnešního utkání: "Někdy se zápas začne vyvíjet nepředvídatelně. Například loni jsem svým hráčům neříkal, aby skórovali třikrát během prvních dvaceti minut - ale stalo se to," připomněl Mourinho loňský osmifinálový duel s Barcelonou, ze kterého vyšel jeho tým vítězně.

Právě tento souboj budou mít určitě hosté na paměti. Přestože začali dobře a zvítězili doma 2:1, po porážce 2:4 v Londýně se museli se soutěží rozloučit. Dnes si proto určitě dají dobrý pozor, aby nenechali domácí hned od začátku převzít kontrolu nad zápasem. Psychologická bitva začala už před samotným utkáním. Hostům totiž vadí stav trávníku, který jim prý brání v jejich technické hře; Mourinho ale odmítl, že by Chelsea schválně udržovala hrací plochu ve špatném stavu.

Už tak vypjatému zápasu ještě dodává náboj fakt, že oba týmy mají důležité hráče, kteří dnes nesmějí dostat žlutou kartu, pokud chtějí nastoupit i v odvetě. V ohrožení jsou domácí Frank Lampard, Arjen Robben a John Terry a hostující Rafael Márquez a Mark van Bommel. Komu věříte v dnešním šlágru Ligy mistrů? Pokud domácím, kteří na Stamford Bridge loni zvítězili, můžete si je vsadit v kursu 2.10. Pokud hostům, kurs na ně je 3.20. U Betandwin si ale můžete vsadit na desítky dalších příležitostí a samozřejmostí je možnost tipovat během zápasu live.

Reklama