Hlavní obsah

Naši hokejisté se postaví neporaženému Slovensku

Eurotip

V jediném dnu se odehrají všechny čtvrtfinálové zápasy olympijského turnaje hokejistů. Poslední duel svede proti sobě týmy zemí, které existují na mapě Evropy odděleně třináct let. Neporažené Slovensko se střetne se stále tápajícími českými hokejisty.

Článek

Včerejší závěrečný duel ve skupině se našim hokejistům opět výsledkově nepovedl. V první třetině pustili Kanadu až příliš lacině do velkého náskoku. Ve druhé třetině ale přišel do branky Hnilička, který je v nominaci jediným hráčem z domácí nejvyšší soutěže. Svým jistým výkonem si řekl o nečekané řešení brankářské otázky pro nejdůležitější reprezentační zápas sezóny. Zároveň od druhé třetiny v útoku nastupoval Čajánek, který následně snížil rozdíl skóre na jediný gól a měl i další šanci. Nahradil v sestavě Kotalíka, který pro zranění nebude hrát ani dnes. Naopak se počítá s návratem obránce Židlického.

Slovensko řeší na pozici brankáře příjemnější problém. Také prostřídalo všechny tři muže, ale z podstatné části mohli být jeho trenéři se všemi spokojeni. Nejlépe se předvedl ten nejméně známý. Je jím Križan, který odchytal úspěšně poslední dva zápasy ve skupině. Dnes se ale do branky postaví Budaj, který ve skupině odchytal stejnou porci zápasů. Slovensko neztratilo ve skupině žádný bod a hodlá dát dalším postupem jasnou odpověď na to, co si myslí o ústrcích, které je potkaly na dvou minulých olympijských hrách.

Bookmakeři BetAndWin vidí duel jako velmi vyrovnanou záležitost. Na jasného vítěze skupiny B nabízí kurs 2,4. Na český celek si u nich můžete vsadit v kursu 2,35.

Reklama