Hlavní obsah

Cibona doma přivítá silný Panathinaikos

Souboj nejlepšího týmu základní části basketbalové Euroligy s nejhorším z postupujících se dnes odehraje před zraky diváků v Záhřebu. Domácí Cibona, která se do šestnáctky nejlepších kvalifikovala jako poslední, se utká s Panathinaikosem Atény.

Článek

Domácí se mezi nejlepší šestnáctku týmů dostali díky překvapivé výhře nad Efesem Istanbul ve svém posledním zápase ve skupině B. Svým vítězstvím přerušili šňůru čtyř proher v řadě; nyní se s nově příchozími Jamisonem Brewerem a Levourem Warrenem pokusí zaskočit i favorizovaný Panathinaikos.

Dnes to ale budou mít o dost těžší. Zatímco Turci měli postup jistý, Panathinaikos nemá důvod se šetřit. Navíc se letos zdají být mnohem silnější než Pilsen; v základní části prohráli dva zápasy, oba proti Malaze. V dalších deseti nenalezli svěřenci trenéra Obradoviče přemožitele. Problémy jim dělají jen zranění několika hráčů, mimo hru je momentálně Brandon Hunter a Dejan Tomaševič.

I přes tyto absence mají hosté s Batistem, Lakovičem, Spanoilisem, Tsartsarisem a nejlepším defenzivním hráčem loňské Evropské ligy Diamantidisem vynikající tým, který je jedním z hlavních favoritů na celkové vítězství. Myslíte si, že dnes Panathinaikos potvrdí svou kvalitu a na hřišti soupeře zvítězí? Pak si vsaďte vítězství hostů v kursu 1.20 nebo jejich výhru minimálně o devět bodů. Pokud se domníváte, že hosté mohou Cibonu podcenit a prohrát, kurs na domácí tým je 4.00.

Reklama