Hlavní obsah

Češi si zopakují semifinále se Švédskem

, 24. února 2006

Olympijský hokejový turnaj je ve fázi, po níž zůstane již pouze jeden z týmů, který se do ní dostal, bez medaile. Semifinále se proměnilo v Euro hockey tour s výrazně jiným individuálním obsazením. První dnešní zápas proti sobě svede týmy, které ve svých skupinách skončily mezi postupujícími až ve druhé polovině.

Článek

Čeští hráči ve středu splnili to, o čem od začátku turnaje mluvili. Přijeli překonat čtvrtfinálovou past, což se jim povedlo. Symbolem změny výkonu celého mužstva se stal okamžitě brankář Hnilička. Většinou se nenechal zaskočit, ani když před ním jeho obránci škobrtli. Gól si ve středu připsali i hráči, jimž se zatím tolik nedařilo, ovšem na vstřelenou branku ještě čekají i mnozí další. Platí to zvláště o těch mladších. Připraven hrát by měl být i Kotalík.

Švédsko po dvou olympijských nezdarech konečně přešlo přes čtvrtfinále, když si poradilo se soupeřem, kterého si přálo. Švýcarům dalo rozhodující góly v polovině utkání. Brankář Lundqvist dnes bude čelit výpadům českých spoluhráčů z Rangers. V poli naopak bude hned pět švédských spoluhráčů Langa z Detroitu. Švédové jsou v plné sestavě odhodláni odčinit prohry, které s námi utrpěli ve vyřazovacích bojích v minulých letech.

Bookmakeři BetAndWin ale nepředpokládají, že by nás poprvé po třinácti letech dokázali zastavit v postupu výše. Na Švédsko vypsali kurs 2,55. Čeští hokejisté podle nich zřejmě naopak nabírají formu. Vsadit si na ně můžete v kursu 2,2. Loňské semifinále mistrovství světa však skončilo po 60 minutách nerozhodně. Tento výsledek je oceněn kursem 4,2.

Reklama