Hlavní obsah

Pardubice opět potřebují vyhrát

, 4. března 2006

Po včerejším dni je již definitivně známa čtveřice postupujících do play off hokejové extraligy. Zároveň o poslední teoretickou naději na prodloužení sezóny přišly Karlovy Vary. Dnes se v televizní dohrávce utká devátý celek s pátým. Dělí je pouze šest bodů, ale pro domácí Pardubice by při takovém postavení v tabulce příští týden sezóna skončila.

Foto: www.hcorli.cz

Peter Pucher.

Článek

Obhájce mistrovského titulu prožívá těžký soutěžní ročník, který předznamenaly okolnosti odchodu některých útočníků do NHL. Pardubice se během sezóny musely vyrovnat na jedné straně se zraněním brankářské jedničky a na druhé s často ubohou produktivitou. Nízko v tabulce je sráži hra v domácím prostředí. Méně bodů před vlastním publikem získaly již jenom dva další celky, které už dávno na play off nemají nárok. Do dnešního zápasu nastoupí bez hráčů Novotného, Tvrdíka a Vágnera.

Znojmo má naopak mimo hru náhradního norského gólmana a Mikulíka. V dnešním duelu může výrazně posilnit své postavení v elitní osmičce. Zároveň stále jistě ale hledí vzhůru, protože v případě výhry bude mít dobrou šanci vybojovat si pro čtvrtfinále též výhodu domácího ledu, kde se mu od ledna daří. Ani venku si však nevede špatně, výhry na kluzištích obou pražských týmů se musí ocenit.

Bookmakeři BetAndWin očekávají, že Pardubice další klíčový duel zvládnou podstatně lépe než ten, který v podobné situaci prohráli před měsícem s Třincem. Na domácí celek vypsali kurs 1,65. Znojmo ze tří vzájemných zápasů v této sezóně vyhrálo pouze ten první a dnes si na něj můžete vsadit v kursu 3,75. Ve všech třech utkáních těchto soupeřů padlo velmi málo gólů. Pokud předpokládáte, že jich ani dnes nebude alespoň 6, máte k dispozici kurs 1,55.

Reklama