Hlavní obsah

Trápící se Golden State letí do Atlanty

Eurotip.cz

Dva týmy s velkými problémy se dnes utkají v Atlantě. Domácí Hawks patří k nejhorším týmům na východě, Golden State se stejně jako loni pohybují u dna Západní konference.

Článek

Hosté vstoupili do sezony výborně, jak od nich jejich fanoušci tajně očekávali. Už loni na jaře se po příchodu rozehrávače Barona Davise hra Bojovníků zlepšila; od prosince ale znovu upadli do podprůměru. Výjimkou nejsou ani poslední zápasy. Golden State vyhráli jediné z posledních sedmi utkání, nepomohl jim ani návrat uzdraveného Davise. Ten už sice k posledním dvěma zápasům nastoupil, v obou ale Warriors prohráli - s Lakers 94:106 a v Minnesotě 90:103.

Ještě hůř je na tom v tabulce Atlanta, která stále buduje poměrně mladý tým a v letošní sezoně už nemá žádné ambice. S bilancí 19-39 jsou Hawks čtvrtým nejhorším mužstvem NBA, v posledních zápasech se jim ale začalo také blýskat na lepší časy. Tým, který už letos dokázal doma senzačně porazit San Antonio a Detroit, zakončil únor vítězstvím nad New Jersey a do března vstoupil další výhrou, tentokrát nad Torontem. Poté doma prohráli se stále se lepšícím Sacramentem a další porážka přišla na palubovce Miami; těsná prohra 93:95 s jedním z nejlepších týmů Východní konference je ale určitě lichotivá.

Atlanta se už s Golden State letos potkala. V úvodním zápase sezony na půdě Bojovníků prohrála 97:122 a dnes má příležitost porážku trápícímu se soupeři oplatit. Věříte víc domácím, kteří minule v Miami sahali po vítězství? Nebo si myslíte, že duo Davis-Richardson dnes prokáže svoji sílu a dotáhne hosty k výhře? Vsaďte si na zápas Atlanta - Golden State!

Reklama