Hlavní obsah

Indiana chce Knicks oplatit dvě porážky

O tom, že motivace nemusí ve sportu znamenat všechno, svědčí poslední výsledky basketbalistů New Yorku a Indiany. Zatímco Knicks už letos o nic nejde, začínají bez několika klíčových hráčů řádit jako utržení. Pacers, který jde o play off, naopak prohrávají jeden zápas za druhým. Oba týmy se dnes utkají v odvetě za souboj, ve kterém v pátek zvítězil New York.

Článek

Hráči New Yorku jako by chtěli svému trenérovi Brownovi ukázat, že by se v budoucnu mohlo blýskat na lepší časy. Ačkoli v posledních zápasech nehrají zkušení hráči Marbury, Richardson a Jalen Rose, a sezona skončila také pro mladíka Fryeho, mají za sebou tři výhry v řadě. Jejich oběťmi se stali hráči Clevelandu, Bostonu a Indiany, přičemž Pacers bojují o play off a Boston reálnou šanci na vyřazovací boje ztratil až po prohraném souboji s Knicks. Najednou je zapomenutá šňůra devíti proher za sebou, která jen podtrhla vizitku New Yorku jako jednoho ze tří nejhorších týmů letošní sezony.

Prohra se slabým New Yorkem by mohla zkomplikovat cestu Indiany do play off. Tým, kterému se konečně vrátil uzdravený pivot O'Neal, prohrál šest ze sedmi posledních zápasů. Nyní je na sedmém místě Východní konference a Chicago s Philadelphií čekají na další klopýtnují hráčů trenéra Carlislea. Všechno má tak Indiana ve svých rukou; dost jim navíc nahrává příjemné rozlosování závěru sezony, kdy se po dnešním souboji ještě utkají s Bostonem, Minnesotou, Charlotte a Torontem - tedy s týmy, které mají zápornou bilanci. V zápase s New Yorkem má Indiana dvojí motivaci. Prvním z důvodů je prohra s Knicks z minulého týdne a debakl 92-107, který před měsícem doma utrpěli se stejným soupeřem. Druhým důvodem je umístění v play off - Indiana má velkou šanci skončit na šestém místě Východní divize a dostat tak přijatelnějšího soupeře do prvního kola play off.

Přestože Indiana prohrála s New Yorkem dva zápasy za sebou a nemá formu, bookmakeři dnes věří v její jasnou výhru. Proto ji vypsali s kursem 1.14 a handicapem 10.5 bodů. Myslíte, že hosté mají na to zvítězit i třetí vzájemné utkání v řadě? Pak si vsaďte na New York, kurs je 5.80.

Reklama